Jak wybrać dane spełniające określony warunek ?

0

W mojej tajnej bazie mam pole: added które jest timestamp with time zone
wartość w nim zawarta to: 2013-02-05 13:52:59.032088+01

Gdy chcę wybrać wartość z bazy gdzie add::date => od '2013-02-05'
to w php mam formularz który przesyła wybraną date i wszystko działa
prawidłowo jak powinno.

Teraz dodałem pole żeby wybrać zakres godzinowy więc formularz wysyła
dwa pola from_hour i to_hour odpowiedno '00' i '23'
Jak ręcznie w bazie wpisze: select ... Where add >= '2013-02-05 13:00:00'
to wybiera ok. A jak teraz połączyć te dwa pola w php żeby złożyć to do stringa

robiłem tak: $varDate['start_date'] + ' ' + $varDate['from_hour'] + ':00:00';
ale wynik to: 2013

Jak połączyć date i godzine by prawidłowo wybrać dane spełniające ten warunek

1

Do sklejania stringów zamiast plusa użyj kropki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1