Update rekordu gdzie pole jest rowne id innemu rekordowi w innej tabeli

0

Cześć mam 2 tabele chcę zrobić update w jednej z nich i mam tu mały problem moje zapytanie jest takie

UPDTAE Tabela1 SET pole = '$zmienna' WHERE pole2 = (SELECT id FROM Tabela2 WHERE pole_nazwa = '$nazwa');

zmienne $zmienna oraz $nazwa pochodzą z pliku xml, dobrze skonstruowałem te zapytanie czy nie?
Prosze o pomoc

0

Sprawdź? Co za topic..

UPDTAE na pewno jest źle :D

0

Nie no tutaj tylko błąd zrobiłem
UPDATE normalnie mam w pliku wpisane :) to są moje początki przeczytałem tam trochę manuala ale nic nie dało to tutaj jakieś joiny muszą być?

0
Jak to zrobic napisał(a):

dobrze skonstruowałem te zapytanie czy nie?

tak trudno je po prostu odpalić na bazie i zobaczyć czy zadziała czy nie?

0

Teoretycznie nie
praktycznie może

Już sobie poradziłem

P>S> tam tez nie działało xa xa xa

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1