JTabbedPane problem z utowrzeniem

2013-03-15 14:41

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Witam,
Chciałbym utworzyć z komponentu JTabbedPane zakładki, robię to w taki sposób:

import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JLabel;
import javax.swing.JPanel;
import javax.swing.JTabbedPane;

public class Tab extends JFrame {

    public Tab()
    {
        setSize(200,200);
        setTitle("Tytul");
        this.setLayout(null);

        JTabbedPane panel = new JTabbedPane();
        JPanel tab1 = new JPanel();
        JLabel label1 = new JLabel("Tab1");

        tab1.add(label1);
        panel.add(tab1);
        this.add(panel);    
    }
    public static void main(String[] args) {
        Tab okno = new Tab();
        okno.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
        okno.setVisible(true);
    }
}

Co jest tu nie tak? Dodaje przecież JPanel i dodaję do niego JLabel, a następnie do JTabbedPane dodaję JPanel i do okna głównego JTabbedPane ale niestety gdy uruchomię to nic się nie pokazuję tzn. okno główne się pokazuję ale bez zakładek;/
Dodam, że to moje początki z tym językiem więc proszę o wyrozumiałość;p

edytowany 1x, ostatnio: olesio, 2013-03-16 17:37

Pozostało 580 znaków

2013-03-16 00:34

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

0

Mogę się mylić, ale skoro nie masz zarządcy rozkłady (setLayout(null)) to powinieneś samodzielnie ustawić bound, location i możliwe, że parę innych właściwości?


Limitations are limitless

> ##### Ola Nordmann napisał(a)
> Moim językiem ojczystym jest C++ i proszę uszanować to, że piszę po polsku.

Pozostało 580 znaków

2013-03-16 16:31

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Racja bo je przecież tworzyłem, a nie ustawiałem żadnych właściwości. Dzięki;)

Pozostało 580 znaków

2013-03-16 16:38

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

Nie wywołujesz też konstruktora JFrame poprzez super(...);

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0