Kompilacja plików źródłowych do dwóch folderów

0

Witam!
Jak skonfigurować projekt w eclipse (Dynamic Web Project), aby plikii *.java np z folderu source jednocześnie kompilowały się do plików *.class do dwóch folderów jednocześnie. Np do jednego znajdującego się po stronie servera i do drugiego który jest ściągany na PC użytkownika i uruchamiany po jego stronie.
pozdrawiam.

0

Bez sensu. Zrób 2 osobne projekty z tego albo napsz anta który coś takiego zrobi. Ale upychanie 2 projektów w 1 to głupi pomysł.

0

Dynamic Web Project pozwala na na kompilowanie plików do miejsc gdzie będą one uruchamiane po stronie klienta (zawartość folderu webContent) jak i servera (build/classess). Aby, np. można było odpalać np applety należy ustawić aby klasy były kompilowane do jednego z katalogu webContent. Jeśli stworzę nową klasę np. stworzObiekt.class to aby przesyłać ten obiekt stworzony za pomocą tej klasy pomiędzy appletem i servletem potrzebam aby ta sama klasa znajdowała się w dwóch miejscach tak jak napisałem powyżej. Więc pytanie dotyczyło jak kompilować je do dwóch folderów. Więc chyba mnie nie zrozumiałeś Shalom, albo z góry zakładasz że wszystko jest bez sensu. I nie rozumiem o jakim upychaniu 2 projektów w 1 mówisz? Mam nadzieje że wyraziłem się jasno teraz.
pozdrawiam

1

To dla mnie nadal są 2 różne aplikacje de facto. Jedna to jest applet a druga to jest aplikacja webowa z którą applet ma się komunikować (btw kto korzysta z appletów? ;]). Najprościej będzie zrobić projekt commons gdzie takie wspólne klasy wylądują a aplikacja kliencka oraz serwerowa będą po prostu korzystać z commons.jar

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1