Pytanie o zmiane wartosci wybranej kolejki

0
 List<Miesiac> m= new List<Miesiac>();
            Miesiac mf = m.Find(el=>el.nazwa==comboBox2.Text);
            if (m.Exists(nazwa => nazwa.nazwa == comboBox2.Text))
            {
                mf.a = t; 
            }

Z tego co wiem to Find w tym wypadku zwraca referencje (adres). Wydaje mi sie ze w tym przypadku parametrowi a obiektu m powinien przypisana powinna zostac wartosc t... Nie myle sie? Jezeli tak to jak mozna to zrobic inaczej. Dodam ze parametr a jest tabela stringow tak samo jak i t...

1
List.Find@MSDN napisał(a)

Return Value
Type: T
The first element that matches the conditions defined by the specified predicate, if found; otherwise, the default value for type T.
Wartością domyślną dla referencji jest null, zatem:

List<Miesiac> m= new List<Miesiac>();
/* ... tu wypada jeszcze czymś wypełnić listę ;) ... */
Miesiac mf = m.Find(el=>el.nazwa==comboBox2.Text);
if (mf != null)
{
    mf.a = t; 
}
0

Czy jeżeli zrobię tak, żeby jedna funkcja odczytywała z pliku kolejke xml i dokonywała deserjalizacji to czy w drugiej będe miał dostepną odczytaną kolejkę czy może będę musiał zrobić tak, aby funkcja odczytująca zwracała wartość??

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1