Pobranie wartości z bazy do input

0
<?php
include_once "config.inc";

session_start();
$error = '';
$employeeName = @$_SESSION['employee_name'];
if($employeeName == ''){
//check login
$name = @$_POST['Name'];
$pass = @$_POST['Pass'];
//echo $name." -- ".$pass;
	if($name != '' && $pass != ''){
		mysql_connect('localhost',$username,$password);
		@mysql_select_db($database) or die("Nie znaleziono bazy danych");
		$result = mysql_query("select visible from employee where login = '".$name."' and pass = '".$pass."'");
		if(mysql_numrows($result) == 1){
			$row = mysql_fetch_array($result);
			$employeeName = $row[0];
			$_SESSION['employee_name'] = $employeeName;
		}else{
			$error = "Niepoprawne logowanie";
		}
		mysql_close();
	}
}
?>

kod html:
<input data-dojo-type='dijit/form/TextBox' id='userName' value = .$name style='visibility:hidden'><br/>

Co muszę przypisać do value, żeby pobrać nazwe z bazy?

0

No raczej to co pobierasz, czyli $employeeName
Tylko czy na pewno $employeeName jest tym samym co 'userName' i znajduje się w polu visible?

0

Tak to jest to samo i dla potrzeb własnych została ukryta.

Zmieniłem na:
<input data-dojo-type="dijit/form/TextBox" id="userName" value="$employeeName" style="visibility:hidden">
ale coś jest jeszcze źle bo nie przypisuje poprawnej wartości

0

Ja potrzebuje pobrać do value zawartość $name, nie potrzebuje wartości z $employeeName

0
pyt. napisał(a):

Co muszę przypisać do value, żeby pobrać nazwe z bazy?

Żeby pobrać nazwe z bazy, trzeba pobrać bazy nazwę a nie pole visible.
Może ci chodzi o to:

<?php
  echo("<input data-dojo-type='dijit/form/TextBox' id='userName' value='".$name."' style='visibility:hidden'><br/>\n");
?>

z tym że wg mnie ma być jednak:

<?php
  echo("<input data-dojo-type='dijit/form/TextBox' name='Name' value='".$name."' style='visibility:hidden'><br/>\n");
?>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1