Jak sprawić żeby ten kod się kompilował?

0

Witam. Mam następujący problem i będę bardzo wdzięczny za pomoc. Dopiero rozpoczynam naukę jaką jest programowanie. Dopiero zakończyłem technikum informatyczne, ale dalej chciałbym głębić swoją wiedzę na ten temat. Ale dość już o tym :). Proszę was o pomoc ponieważ nie działa mi jedna z klas konkretnie "IPheader" . Jakbyście państwo byli tak mili i powiedzieli co jest w kodzie źle napisane... Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :). Wszystko dodaję spakowane w załączniku :)

0

Nie działa? A może szerzej... Co konkretnie nie działa?

1

Tytuł wątku znowu kompletnie z kosmosu (zasadniczo wszyscy tutaj mają błędy), zmieniłem dla Ciebie.

Zagadka: co to jest? http://pastebin.com/NR9rHUFf

Inne kwiatki, jak:

int nMsgLength = BitConverter.ToInt32(tcpHeader.TcpD // <- wtf (ten line break w oryginale)?
ata, 4);
int nStartingByte = 0;
if (!File.Exists(filePath)) // <- hmm...
using(File.Create(filePath)); // <- hmm...
using (StreamWriter sw = File.AppendText(filePath))
{
string msgType = " ";
sw.Write("\r\n++++++++++++++++++++++++++++++++++++ // <- wtf (tak samo)?
+++++\r\n");
if (tcpHeader.DestinationPort == 8074 || tcpHeader

I tak cały kod.
Widać na pierwszy rzut oka że to jest przeklejone bez myślenia z jakiegoś tutoriala...

Odpowiadając na postawione przeze mnie w temacie pytanie - doprowadziłem tek kod do stanu w którym się kompiluje. Co nie zmienia faktu że nic nie robi.

Nie zmienia to jednak faktu, że kod jest beznadziejnie napisany i widać że osoba pisząca nieszczególnie się na tym zna (nie obrażaj się jednak, to nie Ty pisałeś większość tego kodu).

Poprawiony (tzn. kompilujący się) kod w załączniku.

0

Dziękuję bardzo za pomoc , dopiero się uczę i to prawda było to skopiowane z tutoriala i czeka mnie jeszcze daleka droga do nauki... Zmienię chyba jednak sposób nauki na bardziej początkujący :) Program miał konkretnie przechwytywać pakiety, ale raczej nie będę się w to jeszcze na razie bawił. Dziękuję jeszcze raz za pomoc i pokazanie mi błędów i uświadomienie, że to jeszcze nie jest mój poziom:) .

1
darkdevil1993 napisał(a):

Program miał konkretnie przechwytywać pakiety, ale raczej nie będę się w to jeszcze na razie bawił. Dziękuję jeszcze raz za pomoc i pokazanie mi błędów i uświadomienie, że to jeszcze nie jest mój poziom:) .

Tutorial, kurs czy jakąkolwiek książkę zaczyna się przerabiać od początku, a nie od połowy.

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0