Zapisanie i otwieranie całego PageControl

0

Jak zrobić coś takiego, aby zapisywało lub otwierało mi cały PageControl ze wszystkimi jego zakładkami ?

0
DiKey11 napisał(a):

Jak zrobić coś takiego, aby zapisywało lub otwierało mi cały PageControl ze wszystkimi jego zakładkami ?

Napisać system który zapisze wszystko co cie interesuje a potem to poustawia? Gdybyś miał wątpliwości to podpowiem że zapisać na dysk.

0
-123oho napisał(a):
DiKey11 napisał(a):

Jak zrobić coś takiego, aby zapisywało lub otwierało mi cały PageControl ze wszystkimi jego zakładkami ?

Gdybyś miał wątpliwości to podpowiem że zapisać na dysk.

łahaha ale śmieszna ;/
A jak napisać, aby zapisywało cały PageControl ? bo jeną zakładke to: PageControl2.ActivePage.SaveToFile();
A cały PageControl jak ???

0

Nosz przecież @-123oho podał Ci rozwiązanie:

Napisać system który zapisze wszystko co cie interesuje a potem to poustawia

0

ale jak to zrobić ?

0

Najlepiej tak, aby działało.
Nie mamy wglądu do kodu, nie wiemy co chcesz zapisać, w jaki sposób do czego, więc co innego mam powiedzieć?

0

przecież napisałem, że cały PageControl ze wszystkimi zakładkami

0

No ale jakie masz na nim komponenty...

0

A jak napisać, aby zapisywało cały PageControl ? bo jeną zakładke to: PageControl2.ActivePage.SaveToFile();

"Dlaczego for to zaawansowana konstrukcja, odcinek 3."

przecież napisałem, że cały PageControl ze wszystkimi zakładkami

Nie obejdzie się bez komponentu TBrain. Ale ty chyba czekasz na procedurę ZrobZaMnieWszystkoCoChceBoNieMysle.

0

Kiedyś wpadł mi w ręce komponent TPageControlSaver. Jak dobrze poszukasz, to może uda Ci się z niego skorzystać.

2

Czepiacie się gdy ktoś Wam nie poda, gotowego rozwiązania, na którym nie musieliście w ogóle myśleć, gdyż dostaliście go na tacy, ok - bylibyśmy w porządku, a potem w dodatku Wy moglibyście powiedzieć o programie, który "napisaliście" : "Tak to moje dzieło !", nie ważne, że 70% całego programu i 90% głównych jego założeń napisali za Was ludzie z forum. Tylko teraz spójrzcie na to z takiej strony, jacy z Was będą programiści ? Skoro tak jak w mówi -123oho, nie chcecie bądź nie umiecie korzystać z TBrain ? Ok, rozumiem jesteście początkujący, jak każdy kto zaczynał, ale chyba nie każdy leciał z większością, jak nie całością swoich problem na forum. Poza tym większość, z Was leci na forum, z pytaniem, bez kodu, a w dodatku kiedy otrzymujecie rozwiązanie (bardzo, bardzo często), Wy albo się obrzucie i gadacie, że ten koleś (patrzycie na nick, już nie do końca skupiając się na odpowiedzi) pieprzy głupoty, a tak na prawdę dostaliście już odpowiedź, ale że nie widzicie w czyimś poście kodu, gotowca, znalezionego za Was (co mogliście zrobić sami), lub co gorsza wyklepanego za Was to już Was nie obchodzi, bo przecież ja przyszedłem po gotowe rozwiązanie, a nie po wskazówki jak mam to napisać ! Po prostu pomyślcie. Po patrzcie, jakby to można zrobić, z czego skorzystać. Jeżeli nie macie zielonego pojęcia jak to zrobić, nawet ogólnych założeń, żadnych poszlak, proponuje całość dobrze opanować - Kompendium. No i jeżeli zaczniecie trafiać na takie problemy, których na pewno nie rozwiąże wiedza z Kompendium, proponuję, po prostu przyłożyć się do tworzenia zapytań w Google, gdy to zawiedzie możecie śmiało uderzać na forum. Poza tym jeżeli przychodzicie z łatwiejszymi problemami, ale z jakimś tam stopniem złożoności, zawsze przychodźcie z kodem, wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że uzyskacie odpowiedź, jak coś po poprawić, ale nie koniecznie, poprawiony za Was kod. A gdy sami, dojdziecie po długich godzinach przy komputerze, jakaż jest przyjemność z tego faktu, że rozwiązało się samemu problem ! ;) Poza tym więcej się nauczycie. To tyle. :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1