odwrócenie kolejności liter

0

Witam jak napisać program w ce który będzie wczytywał wpisany z klawiatury text do tablicy a potem go w niej obracał i wypisywał dopiero bez użycia drugiej tablicy ?

0

Przeczytaj ta tablice od końca donpoczatku.

3

Tutaj masz program, który odwraca podany ciąg znaków: http://ideone.com/JOVn5

0

chodziło mi o od tyłu do przodu a nie odwrócenie textu tak ale nie wiem jak to zrobić w jednej tablicy możesz dać jakiś przykład ?

0

@domzac: nie dostaniesz gotowca ;>

  1. Wczytujesz tekst do tablicy
  2. wypisujesz elementy tablicy od ostatniego do pierwszego

Koniec.

0

Zapisz tekst do tablicy/stringa i wypisz od tyłu. Albo zapisz go do tej tablicy czy tam stringa, odwróć w miejscu i wypisz.

Skup się! To nie jest trudne.

W C++ masz do tego std::string, iteratory rbegin i rend , std::reverse i pewnie jeszcze na milion sposobów to można zrobić. (np. http://ideone.com/6A5Gw)

0

w tym kłopot ze wiem jak odwrócić ale nie wiem jak zapisać do tej samej tablicy

0
domzac napisał(a):

w tym kłopot ze wiem jak odwrócić ale nie wiem jak zapisać do tej samej tablicy

  1. Jedna pętla.
  2. Funkcja swap lub własna funkcja zamieniająca znaki.
0

no dobra czyli mogę zrobić tak że w funkcji będę miał zmianę ostatniego na pierwszy i tak do srodka czy nie ?

0

Tak. Alternatywnie możesz użyć funkcji reverse.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1