or, and - czy jest coś takiego w visual c++ win32 ?

0

Chciałem po prostu 5 if'ów zastąpić max dwoma,żeby kod był krótszy i myślałem, że można napisać np if (a==0) and (b==0) and...czy w ten sposób w ogóle można pisać?
Bo na razie wymyśliłem nieco inny pomysł np:
[code]
if (a==0)
{
if (b<0)
{
instrukcje;
}
}
[/code]
Tylko, że tych if'ów właśnie jest chyba trochę za dużo i zastanawiałem się nad jakimś sprytnym matematyczno-skryptowym sposobem kompresji składni.

No dobra, opublikuje ten post, ale tak mi teraz przyszło do głowy, żeby może z else'em poeksperymentować. Sam już nie wiem...

0
if (a==0 && b==0)

a na upartego, po dodaniu #include <iso646.h> można nawet

if (a==0 and b==0)

ale co niektórzy by cię za to zjedli ;)

0
Azarien napisał(a)
if (a==0 && b==0)

a na upartego, po dodaniu #include <iso646.h> można nawet

if (a==0 and b==0)

ale co niektórzy by cię za to zjedli ;)

Okej, to jutro z rana popróbuję i jeszcze z else'ami coś zrobię. Sam program działa mi już jak należy, ale właśnie trochę taki chyba nie potrzebnie długi się zrobił.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1