Biblioteka jGraph z czym to się je?

0

Witam, mam zrobioną aplikację okienkową w netbeans a teraz w oknie głównym mam zrobić możliwość narysowania 'kropki' tudzież kilku z możliwością przesuwania jej/ich za pomocą myszy z wykorzystaniem własnie biblioteki jGraph. Czy ktoś mógłby udzielić mi jakiś wskazówek lub wskazać pomocny tutorial bo kompletnie nie wiem jak się za to zabrać...

0
Linxaddict napisał(a)

http://lmgtfy.com/?q=jGrapht+tutorial

Bardzo sprytne. Nie żebym chciał się kłócić, ale na Twój pomysł wpadłem i stwierdziłem że jest to bezcelowe. Nie chcę zostać 'master of jgrapht lib' i w tym celu przestudiować masę tutoriali. Zwróciłem się z tym pytaniem mając nadzieję że ktoś zmagał się z podobnym problem tudzież wie gdzie konkretnie znajdę pomoc. Bo skoro jest google to po co w ogóle jest forum 4programmers?(ret.) Dodatkowo zauważ że jesteś w dziale Newbie...

0

Czy sprawdziłeś chociaż pierwszy link? Ten pdf, który ma 30 stron i są przykłady kodu [w tym obsługa myszki]? Rozumiem, że forum jest od zadawania pytań, ale po co pytać o coś, co jest tak łatwo znaleźć w internecie? Zawsze postaraj się najpierw samemu znaleźć odpowiedź. Wcale nie musisz studiować masy tutoriali, aby rozwiązać ten problem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0