Po formacie program pisany w C# przestał działać jak powinien

0

Witam
Mój problem jest następujący: Otóż niedawno musiałem wyczyścić dyski twarde mojego PC. Program skopiowałem i przeniosłem go z powrotem. Pojawił się problem. Przed formatem wszystko co miałem do tej pory wykonane kompilowało się prawidłowo natomiast po, jest jakiś problem. Nie dłubałem przy nim. Jedynie zmieniłem narzędzie z Visual Studio professional na expres. Poniżej wklejam linijkę którą program mi zaznacza. Może komuś z was uda się wypatrzeć błąd.

srednia2 = (((Double.Parse(d1.Text) + Double.Parse(d2.Text) + Double.Parse(d3.Text) + Double.Parse(d4.Text) + Double.Parse(d5.Text) + Double.Parse(d6.Text) + Double.Parse(d7.Text) + Double.Parse(d8.Text) + Double.Parse(d9.Text) + Double.Parse(d10.Text)) / 10).ToString());

Co zabawne wcześniej mam bardzo podobny fragment gdzie teoretycznie jest ok

srednia1 = (((Double.Parse(h1.Text) + Double.Parse(h2.Text) + Double.Parse(h3.Text) + Double.Parse(h4.Text) + Double.Parse(h5.Text) + Double.Parse(h6.Text) + Double.Parse(h7.Text) + Double.Parse(h8.Text) + Double.Parse(h9.Text) + Double.Parse(h10.Text)) / 10).ToString());

Serdecznie proszę was o pomoc.

3

Bardziej zabawne jest to, że nie potrafisz z pętli korzystać.

0

Raz to co mówi Rev, a dwa jakie masz błędy? Taki prosty kod musi się skompilować w VS Express. Zmienna srednia1 to string, tak?

0

Z tego, co napisał autor, wynika jasno, że stał się cud. A od tych kwestii są biskupi, nie programiści.

0

Staram się jak mogę nauczyć programować z własnej nie przymuszonej woli. Proszę kolego nie zniechęcaj ;)

Tak ta zmienna ma być stringiem bym mógł go porównać z innym

1

Wkleisz te logi błędów? Bo jak nie wkleisz, to tu nawet biskupi nie pomogą, tylko wróżbici, a to troszeczkę w innym kierunku. Kod wydaje się być poprawny, a te logi mogą nam pomóc ustalić, z jakich przyczyn wystąpił owy cud.

0

Udało mi się problem rozwiązać samemu i wręcz głupio się przyznać, gdzie był błąd. Bawię się jednak w programowanie dopiero trzeci wieczór więc wybaczcie jeżeli będę czasami wyskakiwał z jakimiś waszym zdaniem durnotami. Myślałem, że dział Newbie jest właśnie do takich problemów.

Pozdrawiam

Temat do wywalenia

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1