Napisz program, który wy±wietla minimalne i maksymalne zakresy...

0

Bardzo proszę o pomoc....Nie wiem jak zrobić zadanie...Czy mógłby mi ktoś pomóc? Dopiero zaczynam programować i stąd te problemy. A zadanko brzmi:
Napisz program, który wyświetla minimalne i maksymalne zakresy
wszystkich podstawowych typów zmiennych.
Z góry dziękuję za każdą pomoc:)

0

A może chociaż język podasz?

0

w języku c

0

Ja oczywiście chciałabym zrobić to sama bo i tak na kolokwium będę musiała to umieć ale mam zaległości bo byłam chora a muszę mieć to zadanie zrobione... Szukałam, czytałam na ten temat ale niestety programowanie nie jest moją mocną stroną...

0

Płaciłam już za kod i jak się okazało, pieniążki wysłałam a tylko dwa z czterech były poprawne...

0

Nie, nie tego ale czterech innych....Dobrze, dziękuję już za pomoc bo nie napisałam tutaj żebyście mnie obrażali.

0
#include <iostream>
#include <limits>

using namespace std;

int main(void)
{
	cout << "Integer: "<<endl;
	cout << numeric_limits<int>::max() <<  endl;
	cout << numeric_limits<int>::min() <<  endl;
	cout << "Char: "<<endl;
	cout << (int) numeric_limits<char>::max() <<  endl;
	cout << (int) numeric_limits<char>::min() <<  endl;
	cout << "Short: "<<endl;
	cout << numeric_limits<short>::max() <<  endl;
	cout << numeric_limits<short>::min() <<  endl;
	cout << "Long: " << endl;
	cout << numeric_limits<long>::max() << endl;
	cout << numeric_limits<long>::min() << endl;
	cin.get();
	return 0 ;
} 

Znaj moje dobre serce ;p

0

Dziękuję, bardzo:)

1

Ale to nie jest w C, uuuppps :P Ciekawe czy tu jeszcze zaglądnie dziewczyna :D

0

Wiem, wiem, ale myślę że przerobić będzie mi łatwiej niż napisać samej:)

0

Pytania źle dziewczyno zadajesz. Nie "Napiszcie mi program" tylko "jak napisać", "jak zrobić" itp. Wtedy inny odbiór jest tematu i inne odpowiedzi.
Nikt Cię tutaj nie obraża. Po prostu nie lubimy leni, co nie oznacza, że się tu nie pomaga ;). A to, że nie umiesz materiału na kolokwium, to jest (zabrzmi to trochę brutalnie) Twój problem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1