jak zrobić aby pojawiał się komunikat przy wyłączaniu systemu

0

chodzi o program który po naciśnięciu Start->Zamknij w windows 7 przed zamknięciem systemu pokarze okienko z wiadomością i będzie kontynuować zamykanie po naciśnięciu klawisza np. button.

0

W destruktorze jakiejs klasy, ktorej obiekt musisz utworzyc w programie umiesc messageboxa z wyborem

0

trochę tego ni kapuję. co robi messagebox? do czego służy?

0

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms645505(v=vs.85).aspx
Na dole masz jak wygląda, a po drodze wyjaśnienia

0

MJaj po pierwsze, on to chcę w builderze

ShowMessage("Komunikat");

Po drugie MessageBox, to najmniejszy problem tutaj.
Po trzecie widzę, że autor tematu chyba nawet hello worda nie napisał jeszcze.

1

Z tagów. I przepraszam za przejęzyczenie;)

0

biblioteka <windows.h>
int wybor = MessageBox(0,"tresc wiadomosci","tytul wiadomosci",MB_YESNO); //bedziesz mial wybor TAK i NIE
switch(wybor)
{
case IDYES:
//wylacz komputer
break;
case IDNO:
break;
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1