Delphi - jak wstawic obrazek

0

Jak wstawić obrazek z dysku do Delphi 7 ???

0

Ogarnij podstawy, naucz się delphi, poczytaj kursy.

Ale wstaw komponent TImage, i zrób tak

Image1.LoadFromFile('scieżka do pliku'); 
0

No ale jak się wstawi ten komponent to co zrobić żeby wpisać to i jak to wgl. wpisać ?

  1. Jest mi to potrzebne.
  2. W goglach nie znalazłem żadnego dobrego linka
  3. Jeśli jesteś taki dobry to podaj jakislink do takiego przykładu
0

Wystarczy, że ogarniesz interfejs Delphi, obrazek można dodać klikając:)

0

Wgl jk kts tk psze to mne szlg trf i rbisz z sbe idte. A teraz normalnie: jazda do kompendium i ogarnij podstawy to wszystko będziesz wiedział.

0

Zamiast wszyscy narzekać dali byście mi odpowiedz i temat by był skończony a ja zadowolony

0

dostałeś odpowiedź, ale najwidoczniej jesteś albo ślepy albo ograniczony umysłowo.

0

Spoko tylko to widziałem wiem że trzeba wstawić image wpisać ten tekst tylko gdzie go wpisać bo jak wpisuje do komponenta image to mi błąd wywala, o to się tutaj rozchodzi

0

Wpisz w OnCreate formy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0