TEasyGG wysylanie wiadomosci

0

Jak wyslac przez TEasyGG wiadomosc pod konkretny numer? Szukalem czegos w necie, ale nie znalazlem niczego dzialajacego.

0

Przecież masz to opisane na stronie twórcy: http://s42939.zut.edu.pl/dev/articles.php?article_id=6&c_start=10 .. do tego tam jakieś demo jest do ściągnięcia :P

0

Jest cos takiego

EasyGG1.Users[0].SendMsgPlain('cześć!')

Ale albo cos zle robie, albo jest tu jakis blad. Mam w miejsce 0 wstawic numer czy to ma byc pozycja na liscie numerow czy cos?

1

nie ma błędu... ale najpierw musisz dodać użytkownika do listy .. EasyGG1.AddUser(1234567); .. ta lista na początku jest pusta .. możesz sprawdzić ile jest na tej liście poprzez EasyGG1.UserCount

0
Arthan napisał(a)

nie ma błędu... ale najpierw musisz dodać użytkownika do listy .. EasyGG1.AddUser(1234567); .. ta lista na początku jest pusta .. możesz sprawdzić ile jest na tej liście poprzez EasyGG1.UserCount

Dodaje go przy starcie programu i jest na pozycji 0 np jak w memo czy 1?

1

numeruje userów od 0

0

Teraz mi jeszcze taki blad wyskakuje

[Error] Unit1.pas(418): Incompatible types: 'EGG.TUserStatus' and 'Unit1.TUserStatus'

wydaje mi sie, ze wszystko jest ok

EasyGG1.Status := usAvailable;
0

Ech. Masz przecież dołączone demo do TEasyGG. Przeanalizuj sobie jego kod, a wszystko będzie jasne. Bo bez kodu z treśći błędu można jedynie wywnioskowac, że dodałeś jakiś własny typ, którego używasz, a który nie jest zgodny z tymwz kodzie TEasyGG i tyle.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1