problem w joomla

0

Witam,
mam pytanie, gdzie się zmienia żeby link w joomli nie wyglądął tak
http://www.nazwa_strony.pl/index.php/nazwa_artykulu
żeby nazwa strony pojawiła się bez tego index.php
nie umiem tego znaleźć, albo coś przeoczyłem proszę o pomoc

i drugi problem, po wpisaniu mojej strony w google mam coś takiego
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/strona ...
www.nazwa_strony.pl/ - Tłumaczenie strony
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/soluzion/domains/soluzioni.pl/public_html/includes/application.php on line 435. Fatal error: Call to a ...?
co mam poprawić?
błąd w application.php w takim kodzie
$db->setQuery($query);
$templates = $db->loadObjectList('id');
foreach($templates as &$template) {
$registry = new JRegistry;
$registry->loadJSON($template->params);
$template->params = $registry;
i piszę, że błąd jest w tym pogrubionym
pozdrawiam i proszę o pomoc

0

Musisz założyć jeszcze jeden temat

Pomocy! Nie umiem tytułować wątków.

No to zgaduję, że żadna templatka nie zostaje znaleziona, więc funkcja zwraca null / false zamiast tablicy tych templatek.
Co do ładnych url'i - poszukaj sobie

mod rewrite
. Nie wierzę, że nie ma tutoriala, jak to wykorzystać dla tak popularnego CMS'a jakim jest joomla.

0

tzn znajduje templatke bo ją załadowalem, tylko dlaczego tam jest blą? mam w joomli 4templates site i 2 administration
proszę o pomoc
pozdrawiam

0

Zedytuj kod, w którym występuje błąd i napisz co wyszło:

        $db->setQuery($query);
        $templates = $db->loadObjectList('id');
        echo var_export($templates); //wyswietli zmienna
        foreach($templates as &$template) {
                $registry = new JRegistry;
                $registry->loadJSON($template->params);
                $template->params = $registry;

Edytowałeś coś w tej Joomli? Jaką masz wersję? Co zwraca loadObjectList (implementuje iterator)?
Niestety o samej Joomli wiem tyle co nic, więc błędów specyficznych dla tego CMSa mogę nie wychwycić.

0

przyznam szczerze, że nic nie edytowałem i naglę błędu już nie ma:) nagle zaczęło działać
dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0