Kłopot z modułem do Joomli 1.6

Odpowiedz Nowy wątek
2011-09-02 01:08
0

witam,
mam kłopot z modułem do joomli,
moduł nazywa się mod_briaskISS.zip
i po pokazaniu slajdów mam taki błąd

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in C:\xampp\htdocs\joomla\modules\mod_briaskISS\mod_briaskISS.php on line 19

a tak wygląda kawałek kodu

  1. defined('_JEXEC') or die ('Restricted access');
  2. $doc = &Jfactory::getDocument();
  3. $doc->addStyleSheet(JURI::root(true) . '/modules/mod_briaskISS/mod_briaskISS.css');
  4. $doc->addScript(JURI::root(true) . '/modules/mod_briaskISS/mod_briaskISS.js');

proszę o pomoc
pozdrawiam wszystkich

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2011-09-04 12:44

Pozostało 580 znaków

2011-09-02 22:24
0

i ma ktoś jakąś myśl?jak to zrobić?

Pozostało 580 znaków

2011-09-02 22:28
0

Masz zgodną wersje joomli z tym modułem ?

Pozostało 580 znaków

2011-09-02 22:31
0

tak, moduł jest dodawany do templatki, więc musi działac mam joomle 1.6

ogólnie ten moduł działa, bo to zwykły slider, ale jest błąd i nie wiem dlaczego występuje tak jak podałem w pierwszym poście tego tematu - STaN007 2011-09-02 22:33

Pozostało 580 znaków

2011-09-02 22:34
0

"mod_briaskISS.css'" sprawdź czy masz ten plik w : "modules/mod_briaskISS"

Pozostało 580 znaków

2011-09-02 22:36
0

@CHARSET "ISO-8859-2";

ul.briask-iss

{position:relative;list-style:none;list-style-image:none;margin

:0px

auto;padding:0px;overflow:hidden;border:none;background:none;}
ul.briask-iss li

{list-style:none;margin:0px;padding:0px;border:none;background:

none;}
ul.briask-iss li a

{margin:0px;padding:0px;border:none;background:none;}
ul.briask-iss li a img

{display:none;position:absolute;padding:0px;top:0;left:0;border

:none;background:none;}
ul.briask-iss li img

{display:none;position:absolute;top:0;padding:0px;left:0;border

:none;background:none;}

tak wygląda ten plik

a tak wygląda cały mod_briaskISS.php

defined('_JEXEC') or die ('Restricted access');
$doc = &Jfactory::getDocument();
$doc->addStyleSheet(JURI::root(true) . '/modules/mod_briaskISS/mod_briaskISS.css');
$doc->addScript(JURI::root(true) . '/modules/mod_briaskISS/mod_briaskISS.js');
?>

<noscript>
ImageSlideShow requires Javascript
</noscript>

<?php
include_once('mod_briaskUtility.php');
briask_collectPics($params, $module);
?>

<script type="text/javascript"> var briaskPics<?php echo $module->id?> = [0]; var briaskInstance<?php echo $module->id?> = new briaskISS(<?php echo $module->id; ?>,<?php echo $params->get('Sequence', 0); ?>,<?php echo $params->get('nextDelay',0); ?>,<?php echo $params->get('transDelay',0); ?>, briaskPics<?php echo $module->id?>); </script>

Pozostało 580 znaków

2011-09-02 22:43
0

To najprawdopodobniej nie Twoja wina tylko twórców moda
błąd informuje : tylko zmienne powinny być przypisane , no są zmienne przypisane więc nie wiem o co chodzi ;)
może ktoś inny Ci pomoże.
PS.Spróbuj zamienić $doc = &Jfactory::getDocument(); na : $doc ->&Jfactory::getDocument();

edytowany 1x, ostatnio: GostekPro, 2011-09-02 22:47

Pozostało 580 znaków

2011-09-02 22:52
0

już tego próbowałem, wiem co informuje, ale nie rozumiem dlaczego wywala, że nie przypisana zmienna,
niestety jak to zmieniam to w ogóle nie wyskakuje strona tylko inny error:(
no nic dzieki za poświęcony czas:)

ale na demie nie ma błędu
więc o co chodzi?
http://demos.joomlage.com/joomlage_0039/

a teraz mam inny problem,
dodane moduł kodu HTML ponieważ chcę dodać odnośnik do FB czyli like-box
i mi nie przerabia tego kodu tylko wyskakuje

<script src="http://connect.facebook.net/e[...]lt;/script><fb:like-box href="http://www.facebook.com/" width="200" show_faces="true" border_color="violet" stream="false" header="true"></fb:like-box> mogę prosić o pomoc druga wersja tego kodu też nie działa i nie wiem dlaczego;( <iframe src="http://www.facebook.com/plugi[...]eader=true&amp;height=290" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:200px; height:290px;" allowtransparency="true"></iframe>
edytowany 2x, ostatnio: STaN007, 2011-09-03 00:29
EDYTUJ SWOJE POSTY JEŚLI CHCESZ COŚ DODAĆ!!! - madmike 2011-09-02 23:02
oki:) nie ma problemu - STaN007 2011-09-02 23:05

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0