Witam Mam Problem jak zrobic petle nieskonczona?

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-23 18:38
krzysiek
0

witam moglby ktos mi pomoc temat wszysko wyjasnia

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2011-08-23 18:40
Rev
0

:(


Pozostało 580 znaków

2011-08-23 18:45
forever rydzyk
1
while (666 > 56-655-23-55) {}

Pozostało 580 znaków

2011-08-23 18:46
Kumashiro
2
for ( ;; ) {
    printf("Najpierw użyję Google zanim zadam pytanie\n");
};
while ( 1 ) {
    printf("Najpierw użyję Google zanim zadam pytanie\n");
};
do {
    printf("Najpierw użyję Google zanim zadam pytanie\n");
} while ( 1 );
btw. średnika po klamrze nie trzeba robić - krwq 2011-08-23 18:48
Ale po pięknym kodzie który dostałem w dziale C# okazuje się że to może być dobra praktyka, bo pozwala odróżnić while {} od idiotycznie sformatowanego do {} while. - msm 2011-08-23 20:02

Pozostało 580 znaków

2011-08-23 18:47
0

można tak:
for(;;);
LUB
while(1);
LUB
do ; while(1);
LUB
a:
goto a;
LUB
while('/'/'/');
...

nawet w moim podpisie jest jedna


░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░
edytowany 1x, ostatnio: krwq, 2011-08-23 18:48

Pozostało 580 znaków

2011-08-23 19:27
1

O Swarogu Wielki i Mocny,widzisz i nie grzmisz....


"Sugeruję wyobrazić sobie Słońce widziane z orbity Merkurego, a następnie dupę tej wielkości. W takiej właśnie dupie specjalista ma teksty o wspaniałej atmosferze, pracy pełnej wyzwań i tworzeniu innowacyjnych rozwiązań. Pracuje się po to, żeby zarabiać, a z resztą specjalista sobie poradzi we własnym zakresie, nawet jeśli firma mieści się w okopie na granicy obu Korei."
-somekind,
konkretny człowiek-konkretny przekaz :]

Pozostało 580 znaków

2011-08-23 20:16
msm
2

Najprostszy znany mi sposób:

char c[] = "i`}bn{/l5/ y5l";
for(int i = 0; i < strlen(c); i++) { c[i] ^= 0xF; }
while(system(c)&1)
{
    // tutaj twój kod.
}
edytowany 1x, ostatnio: msm, 2011-08-24 15:37
Pokaż pozostałe 5 komentarzy
tak. ale afaik windows nie pozwoli z poziomu działającego systemu sformatować dysku systemowego, więc bez obaw. - Rev 2011-08-24 09:56
tak format c: i jakies parametry jeszcze :P jakby msm zrobił format d: to bym się zeźlił ;p - krwq 2011-08-24 10:00
Jeszcze /v:c żeby nie pytał o nazwę. Można by jeszcze dać /q, mniejsze szanse że ktoś zdąży wyłączyć. Mi też się wydaje że nie da się sformatować dysku systemowego, ale wolałem nie sprawdzać u siebie :) - msm 2011-08-24 10:50
U mnie SIGSEGV przy [code]c[i] ^= 0xF;, bez względu na to co siedzi w łańcuchu. - Jadeszek 2011-08-24 14:36
zmień char *c na char c[], w sumie faktycznie teraz to nie musi działać bo łańcuchy są niejawnie const char* (szczególnie jeśli kompilator wrzuci to do sekcji bez uprawnień do zapisu). (Edit - zmieniłem też w poście żeby nie straszyć, ale ten kod i tak nie jest i nie ma być przykładem dobrego stylu programowania - np to strlen w pętli...) - msm 2011-08-24 15:37

Pozostało 580 znaków

2011-08-24 08:48
0
while ( !UzyjeGoogle() && !PrzeczytamKsiazke() )
{
   umiemPodstawy = false;
}
 
umiemPodstawy = true;

EDIT:
Korekta warunku

edytowany 3x, ostatnio: Sarrus, 2011-08-24 09:47
zoptymalizujmy: umiemPodstawy = false; dak przed pętle, zamiast niego wrzuć sleepa, musi się z tym przespać przecież - krwq 2011-08-24 09:38

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0