C# + ASP.net

0

Witam,
Czy jest możliwe zrobienie aplikacji, która będzie dodawać nowe wpisy do strony www napisanej w asp.net? Ta aplikacja musi być prosta z racji odbiorców. jak się do tego zabrać?

pozdrawiam

0

Najprościej dorobić stronę z formularzem dodawania danych.
Jeśli to ma być osobna aplikacja (po co?) połączyć się z bazą, dodać rekord. Nie próbowałem.

0

Czyli musiałbym zrobić połączenie z MySql do którego bym wysyłał news a potem za pomocą selecta on byłby przesyłany na stronę z newsami czy jest inny sposób?

0

WCF

0

yli musiałbym zrobić połączenie z MySql do którego bym wysyłał news a potem za pomocą selecta on byłby przesyłany na stronę z newsami czy jest inny sposób?

jakiego selecta? jeżeli strona pobiera dane z bazy, to jeśli połączysz się z tą bazą i dodasz coś do tabeli, to przy następnym otwarciu strony już to będzie.

0
Azarien napisał(a)

jakiego selecta? jeżeli strona pobiera dane z bazy, to jeśli połączysz się z tą bazą i dodasz coś do tabeli, to przy następnym otwarciu strony już to będzie.

Z tym, że nie pobiera danych z bazy danych. To moje początki z ASP.NET. Gdzie najlepiej poczytać o ASP.NET + MySql?

0

Okej, zdecydowałem, że zrobię bazę danych w SQL Server 2008, wrzucę wraz ze stroną na serwer. Strona będzie pobierała z niej posty + zrobię aplikacje w C# która będzie mogła dodawać posty do bazy danych

0

Zrobiłem aplikację zarządzającą postami w bazie danych, ale jak teraz wstawić je do diva, którego zrobiłem dla postów. samo pobranie danych z bazy jest proste, ale co dalej?

0

No skoro masz te dane już pobrane, to je wyświetl. Komponent Label/RichTextBox ?

0

Nie chcę textboxie ani w label, tylko w divie, który został zrobiony dla postów. Słyszałem, że da się jakoś po id diva wstawiać tekst

Mam takiego cssa:

.nowosci
{
	width: 300px;
	height: auto;
	background-color: #FFFFFF;
	text-align: left;
}

.ramka
{
	width: auto;
	height: auto;
	background-color: #996600;
	color: #FFFFFF;
} 

I żeby go użyć w kodzie Page_Load muszę w kodzie strony wstawić:

<div class="nowosci" id="idnowosci" runat="server">
    
    <div class="ramka" id="idramka" runat="server">
    
    </div>
    </div> 

przez co wszystkie informacje są do tego diva zapisywane, a jedna informacja powinna przypadać na jednego diva. Tzn. muszę te divy jakoś dynamicznie wstawiać, ale jak? I przy ręcznym wstawianiu tekstu jest normalnie kolor tła, a przy tym z kodu tło jest białe, dlaczego?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1