Auto odpalenie programu po starcie systemu

0

Witam!
Piszę komunikator dla mnie i moich znajomych. Chciałbym aby odpalał się po starcie systemu.
Próbowałem dopisać go do pliku autoexec.bat, ale to nie działa(mój autoexec.bat jest pusty, i nawet jak coś do niego dopiszę to nic nie da). Może znacie jakieś inne rozwiązanie, tego problemu. Myślałem, żeby dopisać program do rejestru.

0
impimp94 napisał(a)

Myślałem, żeby dopisać program do rejestru.
i co Cię powstrzymało przed zrobieniem tego?

0

Kilka dni temu było analogiczne pytanie w dziale java. Jeżeli Twój program nie wymaga specjalnego katalogu roboczego, to wpis w rejestrze jest odpowiednim rozwiązaniem. Jeżeli wymagany jest katalog roboczy, to zrób skrót na pulpicie (możesz wtedy podać katalog roboczy), a potem przenieś skrót do katalogu autostart.

0

A w jaki sposób polecacie dodać wpis do rejestru.
Próbowałem w ten sposób:

 
Runtime r = Runtime.getRuntime();
// Tutaj tworzę odpowiedni plik, z wpisem do rejestru
File f = new File("plik.reg");
f.createNewFile();
// ...
// plik.reg
// ...
r.exec("regedit plik.reg");

Ale plik(plik.reg) tworzy się dopiero po skończeniu działania programu. Zastanawiam się, czy jak bym zrobił kod odpowiedzialny za tworzenie nowego pliku zrobił w oddzielnym wątku, to wpis by się dodał.

0

Niemożliwe by plik, do którego program coś pisze tworzył się po zakończeniu pracy programu. Prawdpodobnie brak metody close() po zakończeniu pisania.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1