getline. Pobieranie ciągu znaków

0

Chciałem pobrać ciąg znaków do 'x' lub '' z pliku napisałem coś takiego":

getline(plik,string,'x' || 'v');

Oczywiście to nie działa (jak jest jeden parametr delim to wszystko jest ok ). Jak to mam napisać by uzyskać oczekiwany efekt?

0

getline(skąd,dokąd);
Nie widziałem by getline miało wiecej parametrów...

0

Ma ma, delimitera, ale on jest typu char. Cudów nie zdziałasz, a w szczególności żadnego regexpa tam nie wciśniesz. Przykro mi ;]

0
void getline(istream &s,string &S,const string &delim)
  {
   S.resize(0);
   char ch;
   while((s)&&(delim.find(ch=s.get())==string::npos)) S+=ch;
  }

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1