Brak okien i kompilacja release

0

Witam.
Spróbuje opisać swój problem zrozumiale(mam nadzieję że mi się to uda).
Podczas kompilacji aplikacji konsolowej w trybie debug jest wszystko ok.
Gdy chcę go skompilować jako release wyskakuje mi błąd:

MSVCRT.lib(crtexe.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _main
1>C:\Users\Julita\Documents\Visual Studio 2008\Projects\pog Module\Release\pog.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals

Wiem czym on jest spowodowany: Kompiluję projekt konsolowy, a tworzę aplikację okienkową(WinMain). W kodzie nie mam main(). Robię to specjalnie, bo chce żeby podczas jego pracy nic się nie pojawiało(nie rejestruje żadnego okna). I moje pytanie jest takie: Co muszę zrobić aby kompilacja release się powiodła? Jestem skazany na tworzenie projektu Okienkowego? czy da rade to jakoś obejść?

0

Nie ma być niczego? main() + FreeConsole(), co chowa konsole.

0

Niby działa, ale jest błyśnięcie okna konsoli. Da rade to jakoś obejść?

0

Możesz utworzyć aplikację okienkową win32 bez tworzenia okna, ale jeżeli masz normalną konsolową aplikację, to pod MinGW możesz użyć flagi
-mwindows i Ci się okienko konsoli nie pokaże. ;)

0

Mam rozumieć że oprócz MinGW nic nie ma?

0

A czy ja coś takiego napisałem? I w jakim sensie właściwie?
Masz już wyjście na Windows (pod każdym kompilatorem który łyknie windows.h zadziała to pierwsze, to drugie tylko z MinGW).
Jeśli chcesz pod *nix, to zrób "demona" http://www.netzmafia.de/skripten/unix/linux-daemon-howto.html, ew. forkuj od demona.

0

OK. THX.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1