Potrzebuję 2 komponenty (Nie mogę ich znaleźć).

1

Witam, posiadam Delphi 7 Personal.

Chciałbym dodać do niego 2 komponenty, TGauge oraz TImgBtn. Szukałem ich w internecie lecz nie mogę znaleźć, prosiłbym aby ktoś mi je dał :)

0

Ah.....
Zakładka "Samples" --> Pierwszy z listy (obok tego kursora) - TGauge
A komponent TImgBtn można zastąpić normalnym przyciskiem albo jakimś obrazkiem.
Albo:
http://www.koders.com/delphi/fid1BEE8D53A36785D48AD213A035003539965DD34B.aspx?s=search

A instalujesz:
Pobierasz gdziekolwiek.
Menu Component --> Install Component
(Unit file name): przycisk browse i wybierz tamten pobrany plik PAS
Naciśnij OK

A poza tym wcale nie szukałeś.

0

Patryk27, nie posiadam takiej zakładki "Samples", screen:

user image

0

To już sobie sam zwaliłeś :P
Zrób tak:
C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin
Uruchom D7RegClean

Ale: utracisz wszystkie zakładki (tj.te nowe, wrócą stare. Czyli stracisz np."Indy")
Zawsze możesz utworzyć TGauge dynamicznie.

Dlaczego nie użyjesz TProgressBar ?

Albo inaczej: stwórz własny komponent. W Internecie jest o tym pełno.

0

Patryk27, niestety program który chcę edytować nie może zostać zrobiony na progressbar.

Program nie jest mój wiec nie wiem zabardzo jak zmienić na progressa :/ Spróbuję tego D7RegClean

@Edit

Zróbiłem RegCleana i ciagle to samo, chyba przeinstaluje Delphi.

0

Napisz własny komponent i będzie OK.
Ale najprościej będzie teraz utworzyć go dynamicznie.

1

Komponent TGauge jest w paczce dclsmp70.bpl i nie trzeba przeinstalowywać Delphi bo to nic nie da.
Poszukaj tego pliku w katalogu Bin z zainstalowanym Delphi.

Następnie uruchom Delphi i wczytaj paczkę w ten sposób:
Component > Install Packages > Add (wskazujesz plik w/w)
Potem sprawdzasz, czy TGauge pojawiło się w zakładce "Samples".

Co do drugiego komponentu, możesz go zastąpić TSpeedButton.

0

Prosiłeś o print screena więc daję:

Po zrobieniu RegCleanerem:

user image

@Edit

Już chyba 3 raz powtarzam że program nie należy do mnie i to musi być ImgBtn! Ponieważ jest to patcher, jak widzicie na obrazku wyżej, Opi, nie mam takiego pliku

0

No to masz problem :P

0

Dobra nie wiem co mi się stało z Delphi, robię reinstall

0

http://www.down-dll.com/index.php?file-download=vclsmp70.bpl

Wklej po rozpakowaniu do Bin.
Prawdopodobnie nie masz też źródeł, więc przez to już nie przeskoczysz. Ja nie posiadam D7 więc nie pomogę.

0

Patcher w Delphi i to w VCL? A to ciekawostka :) Kg w WinAPI jeszcze bym przełknął, bo sam pisałem, bo wiadomo z
wiedzą o asmie tak sobie, ale ogromniasty patcher ;/ Ale jak uważasz.W dzisiejszych czasach, pobranie ogromnego i
praktycznie nic nie robiącego exeka z netu nie jest problemem, ale imo chodzi też o to by dany twor był zgrabny no i
jak się da to stworzyć go już od biedy w WinAPI, co po spakowaniu UPXem jeszcze ujdzie. A natomiast do stworzenia
takiego rasowego i efektywnego, a nie efektownego patchera polecam narzędzie o nazwie DUP2 autorstwa diablo 2oo2.
Zaś co do problemu to wydaje mi się, że sposób, który podał Opi z re-instalacją pakietu powinien pomóc. Jeżeli tyle z
komponentami cudujesz i zakładkami, że nie masz zakładki Samples, to radzę trzymać kopię zapasową klucza rejestru
od Delphi 7 z wszystkimi ustawieniami. Ja sobie też namieszałem raz, ale dzięki plikowi *.reg przywróciłem co trzeba.
I też napisałem generator "patcherów", ale to było dawno i nieprawda ;) I wtedy dzięki pomocy jednego czlowieka, co
lepiej znał asma skorzystalem z jego template w pliku com, ktory mimo szyfrowania i krotkich danych zajmowal ledwo
niecaly kilobajt. Ale to było jak pisalem dawno. Teraz skoro system operacyjny WIndows musi "puchnąć" to pewnie i w
tym kierunku idą patche. Chociaż patrze na wydany "patch" do pewnego płatnego programu archiwizującego. Jest on i
uniwersalny, bo działa z wielona wersjami, ma ładną grafikę oraz elegancki design, w tle gra muzyczka - bez potrzeby
posiadania dodatkowych dllek, a calość zajmuje niecałe 22 KB. I do takich efektów - na Twoim miejscu, bym dążył :)

0

Czy to jest normalne Delphi 7, czy jakieś Torrent Edition Lite? Bo zakładka „samples” jest od zawsze.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1