Problem z wyświetlaniem określonej ilości znaków

0

Jak wyświetlić wpisaną przez użytkownika liczbę znaków typu char?

0

może konkretniej, bo nie za bardzo rozumiem co dokładnie chcesz zrobić..
Chcesz wczytać np. 10 i wyświetlić 10 dowolnych znaków, czy jak?? i C czy C++ ?

0

Troche chore rozwiązanie, w dodatku nie wiem jak dokładnie działa bo nigdy czegoś takiego nie stosowałem, ale wykorzystuje mało znaną opcje scanf() -

int num;
scanf(&num, "%n");

Za wiki: n nie odczytuje żadnych znaków, ale zamiast tego zapisuje do podanej zmiennej liczbę odczytanych do tej pory znaków, argument powinien być typu wskaźnik na int.

Zresztą prawdopodobnie wcale nie o to ci chodzi, tylko wyraziłeś się nieprecyzyjnie... (Równie dobrze rozwiązaniem może być np. strlen().)

0

Chodziło mi o to aby zrobić prosty pasek postępu, ale nie wiem jak wyświetlić określoną liczbę znaków typu char:

while(i<10)
         {
         int i=0, j=10;
         char m[] = "=";
         char z[] = " ";
         cout<<"Pasek postepu:"<<"["<<m[1]*i<<z[1]*j<<"]"<<endl;
         _sleep(1000);
         i=i+1;
         j=j+1;
         system("cls");
         } 
0

Najpierw naucz się podstaw C++, bo to co napisałeś zdradza, że braki w podstawach masz ogromne.
Najprawdopodobniej chodzi ci o coś takiego:

std::string progressStr;
cout << endl;
for(int i=0; i<10; ++i) {
      cout << "\rPostęp: [" << left << setw(10) << progressStr << "]" << flush;
      progressStr.append("=");
      zrobCosDalej(i);
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1