Porównanie dwóch liczb?

0

Witam, na wstępie zaznaczam ze jestem poczatkujacy wiec prosze o wzrozumialosc .
Mam do napisania program ktory w jednym dialogu pobiera dwie liczby np 1 i 4
i wprowadza je na konsole tak
1
2
3
4
Nie wiem jak sie zabrac do tego, prosze o pomoc
z gory dzieki

pozdrawiam

0

ogólnie: pobieranie danych, interpretacja, generowanie odpowiedzi

a czego dokładnie nie wiesz?

0

Ale co to ma wspólnego z porównywaniem liczb? Deklarujesz 2 zmienne, robisz pętle od jednej do drugiej i wypisujesz po kolei wszystkie liczby. Chyba, że chodzi o coś innego, ale się domyślać nie będę.

0

Program który robi coś takiego co napisałeś to np.

 
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int a,b;
cout << "Podaj pierwsza liczbe: ";
cin >> a;
cout << "Podaj ostatnia liczbe: ":
cin >> b;
for(int i = a; i <= b; i++)
{
cout <<  i << endl;
}
system("pause");
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1