[java] Odczyt z pliku html

0

Witam,
napisałem program, który wyświetla tabelę z obiektami z Arraylisty, dodaje tam obiekty i je usuwa, a także zapisuje zaktualizowaną tabelę do pliku html :) Problem polega na tym, że nie potrafię odczytać tego pliku. Szukałem tego typu tematów, ale mimo moich prób kombinowania z kodem nic z tego nie wyszło. Może dla was to nic trudnego i z łatwością mi pomożecie.
O to kod zapisu:

public void actionPerformed (ActionEvent e)
		           {
		        	   XStream xstream = new XStream();
		        	   Vector data = model.getDataVector();
		   				String xml = xstream.toXML(data);
		        	   //---------------------------
		        	    JFileChooser filesave = new JFileChooser();
		        	    FileFilter filter = new FileNameExtensionFilter("xml files", "xml");
		        	    filesave.addChoosableFileFilter(filter);

		        	    int ret = filesave.showDialog(null, "Zapisz Plik");

		        	    if (ret == JFileChooser.APPROVE_OPTION) {
		        	      File file = filesave.getSelectedFile();
		        	      try   { 
				   		         file.createNewFile();              
				   		         FileWriter strumienZapisu = new FileWriter(file);    
				   		         strumienZapisu.write(xml);      
				   		         strumienZapisu.close();         
				   		      } 
				   		      // Instrukcje lapiace wyjatki 
				   		      catch (IOException io)                                     
				   		         {System.out.println(io.getMessage());} 
				   		      catch (Exception se) 
				   		         {System.err.println("blad sec");} 
		        	      
		        	    }
		       
		           }

Bardzo proszę o pomoc jest mi to na prawdę potrzebne
Pozdrawiam Lajk

0

pytasz o odczytywanie pliku w ogóle, czy jak odczytać xstream'em, czy jeszcze coś innego?

0

Analogicznie do zapisu :p Tak aby ten plik, który zapisałem został otworzony :)

0

pytasz o funkcję
xstream.fromXML(String xmlFile)

?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1