Jak napisać prosty skrypt jedno polecenie.

0

Witam,

Potrzebuje skrypt, który wejdzie na stronę kliknie w jeden odnosnik i tak w kółko. W jakim języku najlepiej mi to będzie napisać? Czy ktoś posiada takowy skrypt?

Pozdrawiam,

0

w htmlu.. Jak znam życie, to jesteś jakimś internetowym graczem i potrzebujesz tego do zdobywania jakiś korzyści...
Ten program i tak za wiele by Ci nie dał(z paru powodów), ale jezeli chesz to 100zł i Ci go napisze..

0

ja napisze za 99,99zł

0

To ja napiszę za 40 zł w Delphi z użyciem swojego ulubionego Synapse.
O ile strona nie potrzebuje JavaScriptu. A jeżeli używa i potrzeba go do
prawidłowego odwiedzanie strony to też Nie będzie to ogarnę. No i to
wprawdze nie będzie żaden skrypt, ale język programowania, ale Tobie
pewnie zależy na działającym rozwiązaniu. A exeka i kod, otrzymasz po
zaksięgowaniu pieniędzy na moim koncie. Adres do odwiedzenia będzie
można zmienić w kodzie źródłowym lub od razu w interface programu.
I uprzedzając Twoje oburzenie, że ktokolwiek chce za coś tutaj kasę.
To przytoczę przykład. Jeżeli chesz zjeść chleb, to jeżeli nie masz do
jego wypieku warunków i możliwości lub wiedzy jak to zrobić, to aby
uzyskać go w sposób legalny musisz go kupić. I tak jest w realnym
życiu, to samo jest z kodem. Nie umiesz sam, nie poszukałeś wcale
w sieci gotowców, bo jesteś leniwy lub nie masz na to ochoty, to
za wiedze tajmeną - w tym przypadku, również należy zapłacić i .
Bo odpowiadając na pierwszą cześć posta i pytanie w czym to by
można napisać i używasz słowa skrypt, to odpowiem w językach
skryptowych, które pozwalają na połączenie się z Internetem i na
korzystanie z protokołu HTTP. Nie wiem czy takie programy, ktore
używają języków skryptowych jak AutoHotKey czy AutoIt, pozwolą
na to bez problemów. Ale językow programowania jest cała masa.
Natomiast łatwo to będzie Tobie samodzielnie napisać, ale tylko w
języku jaki znasz, a wnioskując z pytania nie masz pojęcia o nich.

0

Przykłady obsługi HTTP w VBScript (z użyciem objektu Chilkat):
http://www.example-code.com/vbscript/http.asp
Aby skrypt mógł się wykonać trzeba utworzyć objekt Chilkat do tego jest potrzebna zarejestrowana w systemie kontrolka ActiveX którą można pobrać ze strony do której podałem link.

0

Dzięki za odpowiedź.

Dlatego pytam tutaj, ponieważ jest to forum dla Newbies, więc proszę o wyrozumiałość.

Kazek dzięki za stronę, jak dodać do tego skryptu zmianę ip, mam tylko skrypt w C++ na reconnecta w neo.

0

@up
To fajnie, ze masz to w C++, ale raczej nie wykorzystasz przykładów podanych przez @up@up...

0

Za 30 zł masz w Ruby gotowca

0
webwebweb napisał(a)

[...] skrypt w C++ [...]

o.O lol
W C++ nie da się nic sklecić z kawałków różnych fragmentów prawidłowego kodu bez jakiejkolwiek wiedzy, więc sobie odpuść, zaoszczędzisz dużo nerwów i czasu, chyba że chcesz się czegoś nauczyć z tej strony, ale to wymaga czasu...

0

LoL, od kiedy w C++ można pisać skrypty? Ja też tak chcę!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1