zmiana portu tcp

0

witam

jestem w trakcie tworzenia przegladarki
nie wiem jak zmienic port z którego domyślnie korzysta aplikacja

wdzieczny za wszelka pomoc

0

Chyba wypadaloby podac jakies szczegoly ?

0

ok
jesli sa ci potrzebne jakies szczegoly to pytaj, nie mam nic do ukrycia

myslalem ze jest to potrzebne
szukam po prostu sposobu na ominiecie firewalla ktory blokuje port 80

0

Ale przecież standardowo z portu 80 korzysta HTTP. Skoro to jest pewnego rodzaju standard, to po co to zmieniać? Może w inny sposób da się obejść firewalla. Albo dodaj regułę do firewalla, aby dopuszczał Twoją aplikację do tego portu. Z drugiej strony skoro piszesz swoją przeglądarkę, to pewnie napisałeś kawałek kodu, który odpowiada za połączenie sieciowe. Jeśli używasz jakiejś kontrolki, to dobrze by było powiedzieć co to za kontrolka. :-)

0
mykhaylo napisał(a)

Ale przecież standardowo z portu 80 korzysta HTTP. Skoro to jest pewnego rodzaju standard, to po co to zmieniać?

trzeba to zmieniac bo w miejscu gdzie domyslnie bedzie uzywana przegladarka port 80 jest zablokowany

mykhaylo napisał(a)

Może w inny sposób da się obejść firewalla

jesli masz jakis pomysl to pisz
jestem otwarty na wszelkie sugestie

mykhaylo napisał(a)

Albo dodaj regułę do firewalla, aby dopuszczał Twoją aplikację do tego portu

nie mam techniczej mozliwosci ingerencji w firewalla

mykhaylo napisał(a)

Z drugiej strony skoro piszesz swoją przeglądarkę, to pewnie napisałeś kawałek kodu, który odpowiada za połączenie sieciowe. Jeśli używasz jakiejś kontrolki, to dobrze by było powiedzieć co to za kontrolka. :-)

kodu za duzo nie ma
oparta na standardowym komponencie visuala 2005 "webbrowser"

0

Spróbuj ustawić port w adresie URL:

            WebBrowser webBrowser = new WebBrowser();
            webBrowser.Url = new Uri("http://4programmers.net/Forum:80/viewtopic.php?id=146431");

Zamiast numeru 80, spróbuj wstawić inny, na którym działa usługa HTTP.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1