Entity framework w XamarinForms c# - Czy znacie jakieś tutoriale?

0

Piszę aplikację w c# XamarinForms i chciałbym użyć Entity Framework do połączeń z bazą danych MySQL. jednak wszystko co widzę na Xamarin to EFCore z Sqlite, co jest dla mnie niezadowalające. Moglibyście podesłać mi jakieś linki? Byłbym wdzięczny

2

Ale jak to ma to wyglądać? Chcesz się łączyć z bazą na telefonie czy z bazą na serwerze. Jak z bazą na serwerze to zrób api, a nie pukaj do bazy po necie.

0

"Chcesz się łączyć z bazą na telefonie czy z bazą na serwerze"
Z baza na serwerze

"Jak z bazą na serwerze to zrób api"
Tak bym zrobił, to nie jest dla mnie problem, tylko chcę zminimalizować koszty utrzymania. tzn. API napisałbym w .Net Core i szukam jakiegoś hostingu taniego. Może jakiś znasz? Zależy mi głównie na wdrożeniach za pomocą WebDeploy z VS2019

0

Może na Azura to wrzucić? Na forum hostingu pod .net core był poruszany kilka razy.

0

Azure jest strasznie drogi na mój budżet. Już mam tam jedną apkę i płace ponad 300zl miesięcznie

2

Pytanie, jaki ruch tam masz mieć.To może darmowe Heroku wystarczy albo jakiś bieda VPS za kilka złotych miesięcznie.

1

Server na bazę też musisz gdzieś trzymać. VPSy tanie sa po 50 zł miesięcznie.
Ostatnio kupowałem na contabo.5 euro za msc.
Dostęp publiczny do bazy bez VPN jest prawie zawsze złym rozwiązaniem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1