Android Studio nie wykrywa urządzenia.

0

Hejka. Na początku wykryło i zainstalowało, pobrało Android API 28. Wchodzę w Tools>SDK manager pokazuje, że zainstalowane, to czemu mam taki komunikat i pusto przy Nexus 5?

android studio no system images available are you connected to the internet
0

Spróbuj może zainstalować HAXM. Można to zrobić w Android Studio.

0

A masz zainstalowane jakieś obrazy systemu? Ustawiłeś jakiś obraz dla twojego emulatora? Najlepiej pokaż, jak skonfigurowałes wirtualne urządzenie

0

Tak ustawiłem, może problem w tym, że używam najnowszy Kotlin? Chociaż gościowi na youtube z trochę starszą wersją, wszystko działa.

0

Co do tego ma Kotlin? Sprecyzuj o co ci chodzi, nie startuje ci emulator? Pokaż zrzut ekranu z kofiguracją urządzenia, zwłaszcza jaki obraz systemu masz tam ustawiony

0

No problem polega na tym, że nie ma tam żadnego emulatora, za pierwszym razem zaskoczyło i pobrało to co napisałem, teraz nic tam nie ma poza tym komunikatem, odświeżam i nic.

0

Masz tutaj opis jak wystartować emulator: https://developer.android.com/studio/run/emulator

0

Zainstalowałem dziś Android Studio od nowa i utknąłem na tym samym problemie.

0

Nadziany, wchodzisz w tools->sdk manager.

instalujesz jakieś api do programowania jeśli nie masz.
w sdk tools, instalujesz te android emulator, sdk toolsy i haax intel emulation accelerator.

Tworzysz tego emulatora, próbujesz odpalić jak nie działa, że nie jest włączone accelerator w biosie, to restart kompa f2, i włączasz intel acceleration na enabled i teraz próbujesz z tymi ustawieniami.

0

Już wiem w czym jest problem, pełny katalog /tmp.
stackoverflow.com/questions/47028876/cannot-download-system-images-in-android-studio-3-0-avd-manager-or-sdk-manager

0

Nie dałem rady przenieść nie działają mi dalsze polecenia, tylko wyczyściłem /tmp i potem przy instalacji starszej wersji androida to samo.

0

@ WhiteLightning nie bardzo
stackoverflow.com/questions/38057884/tmp-directory-in-linux-android-sdk
stackoverflow.com/questions/47028876/cannot-download-system-images-in-android-studio-3-0-avd-manager-or-sdk-manager

0

Rpzwiazanie
Utworzyć katalog tmp w home
cd /home/USER
mkdir tmp
Trzeba dodać do pliku do /android-studio/bin/studio64.vmoptions
taki wpis

-Djava.io.tmpdir=/home/<USER>/tmp

Wejść w Android Studio do konfiguracji Tools > SDK Manager > SDK Platforms i usunąć uszkodzoną instalację Android. Zainstalować ponownie SDK oraz daną wersję Androida. Musiałem jeszcze w biosie odblokować wirtualizację VT-x.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1