Wątek przeniesiony 2023-09-21 19:06 z Bazy danych przez Riddle.

Jak połączyć dwa teksty ze sobą?

0

Witam mam za zadanie stworzyć dwie zmienne jednak w ogóle nie wiem jak się za to zabrać i co zrobić napisałem tyle i dalej nie mam pojęcia co dalej z góry dziękuje za pomoc i objaśnienie sprawy problem 3.jpgproblem 2 .jpg

0

W nowej zmiennej łączysz poprzednie za pomocą operatora + dodając także spacje " " a później konsola, czy z ang. console, następnie coś z tą konsolą się robi, czyli można jakiś log z konsoli np. console.log(result). Tak mi się wydaje.

edit: a, zgłosiłem przeniesienie do odpowiedniej kategorii.

edit2: prawidłowa kolejność (powiedzmy) to const, let, var. Czyli jeśli zmienna nie będzie rzeźbiona to let powinieneś zamienić na const.

3

Masz gotowca:

const greeting = "Hello";
const technology = "JS";
const result = greeting + " " + technology;
console.log(result);

Ale jeśli masz problem z implementacją tego, co ci wręcz napisali, jak masz zrobić, to może czas wrócić do podstaw i przerobić jakiś tutorial albo zobaczyć przykłady faktycznego kodu w JS? (bo twój post to trochę jak "nigdy nie widziałem na oczy kodu JSa, ale robię zadanie z tego języka").

Poza tym ChatGPT może ci też pomóc, albo zwykłe przeszukanie internetu, jak czegoś nie wiesz (tutaj: jak połączyć dwa teksty).

0
LukeJL napisał(a):

Masz gotowca:

const greeting = "Hello";
const technology = "JS";
const result = greeting + " " + technology;
console.log(result);

Ale jeśli masz problem z implementacją tego, co ci wręcz napisali, jak masz zrobić, to może czas wrócić do podstaw i przerobić jakiś tutorial albo zobaczyć przykłady faktycznego kodu w JS? (bo twój post to trochę jak "nigdy nie widziałem na oczy kodu JSa, ale robię zadanie z tego języka").

Poza tym ChatGPT może ci też pomóc, albo zwykłe przeszukanie internetu, jak czegoś nie wiesz (tutaj: jak połączyć dwa teksty).

Dzięki za pomoc

0
LukeJL napisał(a):

Masz gotowca:

const greeting = "Hello";
const technology = "JS";
const result = greeting + " " + technology;
console.log(result);

Ale jeśli masz problem z implementacją tego, co ci wręcz napisali, jak masz zrobić, to może czas wrócić do podstaw i przerobić jakiś tutorial albo zobaczyć przykłady faktycznego kodu w JS? (bo twój post to trochę jak "nigdy nie widziałem na oczy kodu JSa, ale robię zadanie z tego języka").

No przecież właśnie to robi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1