Wątek przeniesiony 2023-05-05 19:03 z PHP przez cerrato.

Jak zatrzymać po 5 sekundach to odświeżanie ? Cały czas chodzi w cyklu ciągłym.

0

Kto wie jak to odświeżanie strony zatrzymać po 5 sekundach bo nic na to nie działa. Napisałem poniższy kod, ale strona nadal cały czas się odświeża a nie tylko przez 5 sekund. Dziękuję za pomoc.
Powinno po 5, lub 10 sekundach przestać się odświeżać i w końcu stanąć.

<html>
  <body>
    <script>

const t = setTimeout("location.reload()",1);
setTimeout("stop()",10000);

function stop() {
        clearTimeout(t);
    };



    </script>
  </body>
</html>

5

Każde przeładowanie strony to wczytanie tego kodu od zera i start timera od 0. Musisz użyć localStorage lub sessionStorage lub cookis aby gdzieś zapisać sobie stan.

0

nie da rady jakoś prościej zatrzymać tą maszynę i ruch ciągły, zależy mi na przeładowaniach tylko przez 3 sekundy ?

0

Co dokładnie chcesz zrobić? Bo ten reload masz w jakimś celu.
Być może obrałeś zupełnie złą drogę i nie musisz robić niczego takiego.

0

@telepatia: to co ja ci proponuję to sa 3 linijki kodu więc nie wiem jak można by prościej. Chyba że wyjaśnisz nam o co ci chodzi tak jak mówi @jurek1980

0

Strona musi się przeładować, bo wtedy zaczyna wyświetlać zmienne session.![screenshot-20230505194504.png]screenshot-20230505194504.pngTak wygląda bez przeładowania, nie wyświetlają się dodane produkty do koszyka.

2

Nie musi. Kojarzę ten Twój kod od tego koszyka. Ten kod jest źle napisany. Przeanalizuj go na tzw. misia. Opowiedz misiowi pluszance// kaczuszcze czy co tam masz pod ręką jak działa - linijka po linijce.

0

Dzięki, dzięki, zobaczyłem to if które psuło całość.

3
telepatia napisał(a):

Dzięki, dzięki, zobaczyłem to if które psuło całość.

Mimo wszystko, tak jak napisałem pod Twoim poprzednim postem - to nie jest rozwiązanie Twojego problemu. Powinieneś użyć jakiejś metody AJAX, która pozwoli Ci to osiągnąć bez przeładowywania strony. Domyślam się, że robisz backend w PHP i po to Ci to przeładowywanie. Jednak jest wiele rozwiązań jak tego uniknąć.

Jeśli mi nie wierzysz to pomyśl sobie, czy kiedykolwiek robiłeś zakupy w internecie i strona koszyka się odświeżała co 3 sekundy?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1