Id wątku asynchronicznego uzyskiwanego we Promise

0

Jak uzyskać id wątku asynchronicznego wywołanego kodem:

var promise=new Promise(function(resolve,reject){});
0

Aby uzyskać identyfikator wątku asynchronicznego wywołanego przez obiekt Promise, można użyć metody Promise.prototype.then() lub Promise.prototype.catch().

Na przykład:

var promise = new Promise(function(resolve, reject) {
  // async code here
  resolve('success');
});

promise.then(function(value) {
  console.log('Promise resolved with value:', value);
  console.log('Thread ID:', Promise.resolve().then(() => new Error()).stack.split('\n')[2]);
}).catch(function(error) {
  console.log('Promise rejected with error:', error);
});

W powyższym przykładzie, metoda Promise.resolve().then(() => new Error()).stack zwraca stos wywołań (stack trace) dla obiektu Promise, a następnie split() dzieli go na wiersze. Trzeci wiersz zawiera informacje o bieżącej funkcji, a to z kolei zawiera identyfikator wątku asynchronicznego, który może zostać wyodrębniony i wykorzystany zgodnie z potrzebami.

1
gabus napisał(a):

Jak uzyskać id wątku asynchronicznego wywołanego kodem:

Ale co masz na myśli pisząc "wątek asynchroniczny"? Co to znaczy identyfikator wątku? I co chcesz zrobić tak naprawdę?

Mam wrażenie, że przenosisz jakieś koncepcje z innych języków do świata promisów w JS.

X00R napisał(a):

Trzeci wiersz zawiera informacje o bieżącej funkcji, a to z kolei zawiera identyfikator wątku asynchronicznego, który może zostać wyodrębniony i wykorzystany zgodnie z potrzebami.

W sensie naprawdę zrozumiałeś, o co w tym wątku chodzi? Czy może po prostu wkleiłeś pytanie OPa do ChatGPT i coś takiego wyszło?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1