Parameter 'movie' implicitly has an 'any' type.

0

Po dodaniu argumentu movie do funkcji wyskakuje mi error

Parameter 'movie' implicitly has an 'any' type.

Wiecie o co tu może chodzić?

Zrzut ekranu z 2022-12-11 12-29-34.png

Zrzut ekranu z 2022-12-11 12-30-04.png

Zrzut ekranu z 2022-12-11 12-29-48.png

1

Nie umieściłeś typu parametru movie (w stylu movie: Movie).

0
Patryk27 napisał(a):

Nie umieściłeś typu parametru movie (w stylu movie: Movie).

a gdzie sie umieszcza ten styl. Mógłbyś mi powiedzieć dokładniej?

1
movieClicked = (movie: Movie) => {
    /* ... */
}

... zakładając, oczywiście, że Twój typ tutaj nazywa się faktycznie Movie :-)

0
Patryk27 napisał(a):
movieClicked = (movie: Movie) => {
    /* ... */
}

... zakładając, oczywiście, że Twój typ tutaj nazywa się faktycznie Movie :-)

Compiled with problems:

ERROR

src/app/app.component.ts26 - error TS2304: Cannot find name 'Movie'.

28 movieClicked = (movie: Movie) => {

1

zakładając, oczywiście, że Twój typ tutaj nazywa się faktycznie Movie :-)

Jak rozumiesz to zdanie? :-P

0

Masz nieotypowana zmienna i zapewne strict w tsconfigu.

Opcji jest kilka - najlepiej otypowac zgodnie z tym jak wygląda struktura danych 🙂

Możesz to łatwo zrobić.

movieClicked = (movie: TwojTyp) =>

0
Compiled with problems:

ERROR

src/app/app.component.ts:42:26 - error TS2304: Cannot find name 'Movie'.

42   movieClicked = (movie: Movie) => {

0

Musisz utworzyć typ movie.

interface Movie {
 //Wszystkie propsy
}
2

@hubertsuder: ja tu widze taki problem że próbujesz pisać w TypeScripcie a wcześniej pewnie pisałeś tylko w JavaScripcie. Początek nazwy Type sugeruje że trzeba definiować własne typy/interfejsy :P Tu jest zdaje się że oficjalny handbook

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1