Pomoc w wygenerowaniu unikalnego hiperłącza

0

Witam, jestem totalnym laikiem w języku java i proszę o pomoc
Otóż często korzystam ze strony https://przegladarka-ekw.ms.gov.pl/eukw_prz/KsiegiWieczyste/wyszukiwanieKW?komunikaty=true&kontakt=true&okienkoSerwisowe=false
gdzie wyszukuję i przeglądam księgi wieczyste, posiadam bazę swoich numerów ksiąg w excelu gdzie wygenerowałem sobie hiperłącze które wypełnia pola niezbędne do uzupełnienia na stronie tj. kod sądu / numer księgi / cyfra kontrolna. Do tej pory działało hiperłącze: https://przegladarka-ekw.ms.gov.pl/eukw_prz/KsiegiWieczyste/wyszukiwanieKW?komunikaty=true&kontakt=true&okienkoSerwisowe=false&kodEci=CZ1Z&numerKW=00012345&cyfraKontrolna=2
gdzie wartości unikalne tj. CZ1Z, 0012345, 2 były odpowiednio zmieniane w excelu dla poszczególnych ksiąg. Po kliknięciu w taki link otwierała się strona gdzie miałem już uzupełnione pola wartościami i wystarczyło kliknąć wyszukaj księgę. Od paru dni coś się zmieniło na stronie ekw i nie uzupełnia mi pola kodWydzialu (kodEci). Czy jest jakaś metoda żeby mógł znowu samemu generować sobie hiperłącze, które uzupełniałyby wszystkie pola? Jak powinien być skonstruowany adres? Podejrzewam, że problem tkwi we fragmencie &kodEci=CZ1Z.

Proszę serdecznie o pomoc.

1

Sory, że nie jestem zbyt pomocny, ale chyba czegoś nie odróżniasz. Post wrzuciłeś do działu javascript, a pytasz o javę. Nie wiem czy to świadoma czy nieświadoma pomyłka, ale wielu ludzi na tym forum napisze Ci, że to nie to samo. Z resztą nawet nie uważam teraz, bym pisał coś oryginalnego.
W dodatku z twojego posta nie wynika także twoja wiedza. Twój post brzmi tak, jakbyś faktycznie nie wiedział czym się różni java od javascript.
Znaczy mówię, pomocny raczej nie jestem, ale doprecyzuj o jaką faktycznie technologię ci chodzi, bo piszesz o java, a post dałeś do javascript.

0

Też nie rozumiem Twojego posta, ale wnioskuję zatem do admina w takim razie o przeniesienie mojego posta do odpowiedniego działu.

Btw gdybym rozróżniał java od javascript to podejrzewam, że nie pojawiłaby się tutaj moja prośba.

1

@Nazgool: Czyli jednak miałem rację. Pozwól, że Ci wyjaśnię. Java to technologia backend, Javascript to technologia frontend. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego, choć oczywiście jedno z drugim jest na swój sposób powiązane. Oczywiście jeśli pominiemy backend w postaci Node.js. Ty wspomniałeś o "java", czyli o backendzie, a posta wrzuciłeś w dział "javascript", czyli do działu o frontendzie. W dodatku w rzeczy samej chyba nie masz pojęcia czym różni się backend od frontendu oraz, że w ogóle taka różnica istnieje.

Natomiast wydaje mi się, że twój problem jest dużo poważniejszy, skoro faktycznie nie rozumiesz o czym piszę. Bo nie tylko nie wiesz jak rozwiązać swój problem, ale także nie potrafisz określić czy dotyczy frontu czy backu.

Znaczy wybacz, jeśli moje odpowiedzi wydają się Tobie (nie wiem) złośliwe? lub na swój sposób nie przyjemne. Nie to jest moim zamiarem. Chodzi po prostu o to, że jeśli faktycznie nie odróżniasz java od javascript, to niestety bardzo długa i daleka przed tobą droga. I z tego samego powodu forum nie wiele Ci może pomóc. Stosując porównanie: "Nikt nie odpowie Ci jak wywiercić dziurę w ścianie, jeśli nie rozumiesz czym jest beton a czym drewno oraz jaka jest miedzy nimi różnica".

0

@finito: Dziękuję za odpowiedź. Owszem nie potrafię określić czy problem dotyczy frontu czy backu, tak jak napisałem na samym początku pierwszego posta "jestem totalnym laikiem". Mam wrażenie, że skupiasz się na tym żeby mi to udowodnić, ale ja już sam to przyznałem...
Zatem nie wiem czy zadaję pytanie w odpowiednim dziale. Jeśli zagląda tu admin to proszę o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu.

Możliwe, że źle opisałem na początku swój problem, zatem zacznę od początku starając się opisać swój problem, gdzie wiercę już otwór w ścianie z betonu wiertłem do betonu jednak nie jestem w stanie wywiercić go do końca.
oto kod źródłowy strony:

title>EUKW - Prezentacja Księgi Wieczystej</title>

    <meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml; charset=utf-8" />
	<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
	<meta http-equiv="Expires" content="-1" /> 
    
    
	
    
    <link rel="shortcut icon" href="/eukw_prz/eukw202105251156/img/favicon.ico" type="image/x-icon" />
	<link href="/eukw_prz/eukw202105251156/css/normalize.css" type="text/css" rel="stylesheet"/>
	<link href="/eukw_prz/eukw202105251156/css/style.min.min.css" type="text/css" rel="stylesheet"/>
	<link href="/eukw_prz/eukw202105251156/css/chosen.css" type="text/css" rel="stylesheet"/>
	<link href="/eukw_prz/eukw202105251156/css/eukwDataTable.css" type="text/css" rel="stylesheet"/>
	<!-- datepicker -->
	<link href="/eukw_prz/eukw202105251156/css/eukwDatepicker.css" type="text/css" rel="stylesheet"/>

	<script type="text/javascript" src="/eukw_prz/eukw202105251156/js/jquery-1.11.0_min.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/eukw_prz/eukw202105251156/js/jquery-ui-1.10.4.custom.min.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/eukw_prz/eukw202105251156/js/jquery.dataTables.min.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/eukw_prz/eukw202105251156/js/chosen.jquery.min.js"></script>
	<!-- datepicker -->
	<script type="text/javascript" src="/eukw_prz/eukw202105251156/js/jquery.datepicker.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="/eukw_prz/eukw202105251156/js/main.min.min.js"></script>

	<!-- Google reCaptcha -->
	
	

</head>
<body >
     <div id="wrapper">
       
Logo portalu
A A A
</div>

<!-- Nawigacja po stronie - buttony -->
    <ul id="breadcrumbs">
        
            <li>
                                        
                    <a href="https://ekw.ms.gov.pl/eukw_ogol/menu.do">Strona gł&oacute;wna</a>
                
                
            </li>
        
            <li>
                                        
                    <a href="https://ekw.ms.gov.pl/eukw_ogol/menu.do">Elektroniczne Księgi Wieczyste</a>
                
                
            </li>
        
            <li>
                
                
                    <span>Wyszukiwanie Księgi Wieczystej</span>
                
            </li>
        
    </ul>
        <div id="content-wrapper" class="l-row">
		    






<div class="content">


<div class="form-row">
    <p class="h3">
        Znajdź księgę wieczystą po kryteriach
    </p>
</div>

<div class="longline"></div>
    <p>Pola oznaczone * są polami wymaganymi do wypełnienia</p>
<div class="longline"></div>

<form id="kryteriaWKW" action="wyszukiwanieKW" method="post">
Wyszukaj księgę po numerze
<div class="form-row">
    <div class="label-column">
        <label for="kodWydzialu">
            Wprowadź numer księgi wieczystej kt&oacute;rą chcesz przeglądać *
        </label>
    </div>

    <div class="content-column">
        <div  id="nkw" class="wkw-form main-content clearfix">
            <span id="nkwSelect">
                    <select id="kodWydzialu" name="kodEci" class="required">
                        <option value="" selected="selected">Wybierz</option>
                        
                            <option value="WL1A">ALEKSANDRÓW KUJAWSKI - WL1A</option>
                        
                            <option value="SU1A">AUGUSTÓW - SU1A</option>
                        
                            <option value="OL1Y">BARTOSZYCE - OL1Y</option>
                        
                            <option value="PT1B">BEŁCHATÓW - PT1B</option>
                        
                            <option value="KA1B">BĘDZIN - KA1B</option>
                        
                            <option value="LU1B">BIAŁA PODLASKA - LU1B</option>
                        
                            <option value="RA2G">BIAŁOBRZEGI - RA2G</option>
                        
                            <option value="KO1B">BIAŁOGARD - KO1B</option>
                        
                            <option value="BI1B">BIAŁYSTOK - BI1B</option>
                        
                            <option value="BB1B">BIELSKO-BIAŁA - BB1B</option>
                        
                            <option value="BI1P">BIELSK PODLASKI - BI1P</option>
                        
                            <option value="ZA1B">BIŁGORAJ - ZA1B</option>
                        
                            <option value="OL1B">BISKUPIEC - OL1B</option>
                        
                            <option value="TR1O">BOCHNIA - TR1O</option>
                        
                            <option value="JG1B">BOLESŁAWIEC - JG1B</option>
                        
                            <option value="EL1B">BRANIEWO - EL1B</option>
                        
                            <option value="TO1B">BRODNICA - TO1B</option>
                        
                            <option value="OP1B">BRZEG - OP1B</option>
                        
                            <option value="TR1B">BRZESKO - TR1B</option>
                        
                            <option value="LD1B">BRZEZINY - LD1B</option>
                        
                            <option value="KS1B">BRZOZÓW - KS1B</option>
                        
                            <option value="KI1B">BUSKO ZDRÓJ - KI1B</option>
                        
                            <option value="BY1B">BYDGOSZCZ - BY1B</option>
                        
                            <option value="KA1Y">BYTOM - KA1Y</option>
                        
                            <option value="SL1B">BYTÓW - SL1B</option>
                        
                            <option value="LU1C">CHEŁM - LU1C</option>
                        
                            <option value="TO1C">CHEŁMNO - TO1C</option>
                        
                            <option value="PO1H">CHODZIEŻ - PO1H</option>
                        
                            <option value="SL1C">CHOJNICE - SL1C</option>
                        
                            <option value="KA1C">CHORZÓW - KA1C</option>
                        
                            <option value="SZ1C">CHOSZCZNO - SZ1C</option>
                        
                            <option value="KR1C">CHRZANÓW - KR1C</option>
                        
                            <option value="PL1C">CIECHANÓW - PL1C</option>
                        
                            <option value="BB1C">CIESZYN - BB1C</option>
                        
                            <option value="PO2T">CZARNKÓW - PO2T</option>
                        
                            <option value="KR1K">CZERNICHÓW - KR1K</option>
                        
                            <option value="CZ1C">CZĘSTOCHOWA - CZ1C</option>
                        
                            <option value="SL1Z">CZŁUCHÓW - SL1Z</option>
                        
                            <option value="KA1D">DĄBROWA GÓRNICZA - KA1D</option>
                        
                            <option value="TR1D">DĄBROWA TARNOWSKA - TR1D</option>
                        
                            <option value="RZ1D">DĘBICA - RZ1D</option>
                        
                            <option value="KR2Y">DOBCZYCE - KR2Y</option>
                        
                            <option value="KO1D">DRAWSKO POMORSKIE - KO1D</option>
                        
                            <option value="EL1D">DZIAŁDOWO - EL1D</option>
                        
                            <option value="SW1D">DZIERŻONIÓW - SW1D</option>
                        
                            <option value="EL1E">ELBLĄG - EL1E</option>
                        
                            <option value="OL1E">EŁK - OL1E</option>
                        
                            <option value="SI1G">GARWOLIN - SI1G</option>
                        
                            <option value="GD1G">GDAŃSK - GD1G</option>
                        
                            <option value="GD1Y">GDYNIA - GD1Y</option>
                        
                            <option value="OL1G">GIŻYCKO - OL1G</option>
                        
                            <option value="GL1G">GLIWICE - GL1G</option>
                        
                            <option value="LE1G">GŁOGÓW - LE1G</option>
                        
                            <option value="OP1G">GŁUBCZYCE - OP1G</option>
                        
                            <option value="PO1G">GNIEZNO - PO1G</option>
                        
                            <option value="SZ1O">GOLENIÓW - SZ1O</option>
                        
                            <option value="TO1G">GOLUB-DOBRZYŃ - TO1G</option>
                        
                            <option value="NS1G">GORLICE - NS1G</option>
                        
                            <option value="GW1G">GORZÓW WIELKOPOLSKI - GW1G</option>
                        
                            <option value="PL1G">GOSTYNIN - PL1G</option>
                        
                            <option value="PO1Y">GOSTYŃ - PO1Y</option>
                        
                            <option value="LM1G">GRAJEWO - LM1G</option>
                        
                            <option value="WA1G">GRODZISK MAZOWIECKI - WA1G</option>
                        
                            <option value="PO1S">GRODZISK WLKP. - PO1S</option>
                        
                            <option value="RA1G">GRÓJEC - RA1G</option>
                        
                            <option value="TO1U">GRUDZIĄDZ - TO1U</option>
                        
                            <option value="SZ1G">GRYFICE - SZ1G</option>
                        
                            <option value="SZ1Y">GRYFINO - SZ1Y</option>
                        
                            <option value="ZG2K">GUBIN - ZG2K</option>
                        
                            <option value="BI2P">HAJNÓWKA - BI2P</option>
                        
                            <option value="ZA1H">HRUBIESZÓW - ZA1H</option>
                        
                            <option value="EL1I">IŁAWA - EL1I</option>
                        
                            <option value="BY1I">INOWROCŁAW - BY1I</option>
                        
                            <option value="ZA1J">JANÓW LUBELSKI - ZA1J</option>
                        
                            <option value="KZ1J">JAROCIN - KZ1J</option>
                        
                            <option value="PR1J">JAROSŁAW - PR1J</option>
                        
                            <option value="KS1J">JASŁO - KS1J</option>
                        
                            <option value="GL1J">JASTRZĘBIE-ZDRÓJ - GL1J</option>
                        
                            <option value="LE1J">JAWOR - LE1J</option>
                        
                            <option value="KA1J">JAWORZNO - KA1J</option>
                        
                            <option value="JG1J">JELENIA GÓRA - JG1J</option>
                        
                            <option value="KI1J">JĘDRZEJÓW - KI1J</option>
                        
                            <option value="KZ1A">KALISZ - KZ1A</option>
                        
                            <option value="JG1K">KAMIENNA GÓRA - JG1K</option>
                        
                            <option value="SZ1K">KAMIEŃ POMORSKI - SZ1K</option>
                        
                            <option value="GD1R">KARTUZY - GD1R</option>
                        
                            <option value="KA1K">KATOWICE - KA1K</option>
                        
                            <option value="KI1I">KAZIMIERZA WIELKA - KI1I</option>
                        
                            <option value="OP1K">KĘDZIERZYN-KOŹLE - OP1K</option>
                        
                            <option value="KZ1E">KĘPNO - KZ1E</option>
                        
                            <option value="OL1K">KĘTRZYN - OL1K</option>
                        
                            <option value="KR2E">KĘTY - KR2E</option>
                        
                            <option value="KI1L">KIELCE - KI1L</option>
                        
                            <option value="OP1U">KLUCZBORK - OP1U</option>
                        
                            <option value="CZ2C">KŁOBUCK - CZ2C</option>
                        
                            <option value="SW1K">KŁODZKO - SW1K</option>
                        
                            <option value="TB1K">KOLBUSZOWA - TB1K</option>
                        
                            <option value="KO1L">KOŁOBRZEG - KO1L</option>
                        
                            <option value="KN1K">KOŁO - KN1K</option>
                        
                            <option value="KN1N">KONIN - KN1N</option>
                        
                            <option value="KI1K">KOŃSKIE - KI1K</option>
                        
                            <option value="KO1K">KOSZALIN - KO1K</option>
                        
                            <option value="PO1K">KOŚCIAN - PO1K</option>
                        
                            <option value="GD1E">KOŚCIERZYNA - GD1E</option>
                        
                            <option value="RA1K">KOZIENICE - RA1K</option>
                        
                            <option value="KR1P">KRAKÓW - KR1P</option>
                        
                            <option value="ZA1K">KRASNYSTAW - ZA1K</option>
                        
                            <option value="LU1K">KRAŚNIK - LU1K</option>
                        
                            <option value="KS1K">KROSNO - KS1K</option>
                        
                            <option value="ZG1K">KROSNO ODRZAŃSKIE - ZG1K</option>
                        
                            <option value="KZ1R">KROTOSZYN - KZ1R</option>
                        
                            <option value="KR2K">KRZESZOWICE - KR2K</option>
                        
                            <option value="LD1K">KUTNO - LD1K</option>
                        
                            <option value="GD1I">KWIDZYN - GD1I</option>
                        
                            <option value="WA1L">LEGIONOWO - WA1L</option>
                        
                            <option value="LE1L">LEGNICA - LE1L</option>
                        
                            <option value="KS1E">LESKO - KS1E</option>
                        
                            <option value="PO1L">LESZNO - PO1L</option>
                        
                            <option value="RZ1E">LEŻAJSK - RZ1E</option>
                        
                            <option value="SL1L">LĘBORK - SL1L</option>
                        
                            <option value="OL1L">LIDZBARK WARMIŃSKI - OL1L</option>
                        
                            <option value="NS1L">LIMANOWA - NS1L</option>
                        
                            <option value="WL1L">LIPNO - WL1L</option>
                        
                            <option value="RA1L">LIPSKO - RA1L</option>
                        
                            <option value="PR1L">LUBACZÓW - PR1L</option>
                        
                            <option value="JG1L">LUBAŃ - JG1L</option>
                        
                            <option value="LU1A">LUBARTÓW - LU1A</option>
                        
                            <option value="LE1U">LUBIN - LE1U</option>
                        
                            <option value="CZ1L">LUBLINIEC - CZ1L</option>
                        
                            <option value="LU1I">LUBLIN - LU1I</option>
                        
                            <option value="JG1S">LWÓWEK ŚLĄSKI - JG1S</option>
                        
                            <option value="RZ1A">ŁAŃCUT - RZ1A</option>
                        
                            <option value="SR1L">ŁASK - SR1L</option>
                        
                            <option value="LD1Y">ŁĘCZYCA - LD1Y</option>
                        
                            <option value="SZ1L">ŁOBEZ - SZ1L</option>
                        
                            <option value="LM1L">ŁOMŻA - LM1L</option>
                        
                            <option value="SI2S">ŁOSICE - SI2S</option>
                        
                            <option value="LD1O">ŁOWICZ - LD1O</option>
                        
                            <option value="LD1M">ŁÓDŹ - LD1M</option>
                        
                            <option value="LU1U">ŁUKÓW - LU1U</option>
                        
                            <option value="GD1M">MALBORK - GD1M</option>
                        
                            <option value="SL1M">MIASTKO - SL1M</option>
                        
                            <option value="KR1M">MIECHÓW - KR1M</option>
                        
                            <option value="TB1M">MIELEC - TB1M</option>
                        
                            <option value="PO2A">MIĘDZYCHÓD - PO2A</option>
                        
                            <option value="GW1M">MIĘDZYRZECZ - GW1M</option>
                        
                            <option value="KA1M">MIKOŁÓW - KA1M</option>
                        
                            <option value="WR1M">MILICZ - WR1M</option>
                        
                            <option value="SI1M">MIŃSK MAZOWIECKI - SI1M</option>
                        
                            <option value="PL1M">MŁAWA - PL1M</option>
                        
                            <option value="BY1M">MOGILNO - BY1M</option>
                        
                            <option value="EL2O">MORĄG - EL2O</option>
                        
                            <option value="OL1M">MRĄGOWO - OL1M</option>
                        
                            <option value="NS2L">MSZANA DOLNA - NS2L</option>
                        
                            <option value="NS1M">MUSZYNA - NS1M</option>
                        
                            <option value="KA1L">MYSŁOWICE - KA1L</option>
                        
                            <option value="CZ1M">MYSZKÓW - CZ1M</option>
                        
                            <option value="KR1Y">MYŚLENICE - KR1Y</option>
                        
                            <option value="SZ1M">MYŚLIBÓRZ - SZ1M</option>
                        
                            <option value="BY1N">NAKŁO NAD NOTECIĄ - BY1N</option>
                        
                            <option value="OL1N">NIDZICA - OL1N</option>
                        
                            <option value="KR2I">NIEPOŁOMICE - KR2I</option>
                        
                            <option value="TB1N">NISKO - TB1N</option>
                        
                            <option value="SW2K">NOWA RUDA - SW2K</option>
                        
                            <option value="ZG1N">NOWA SÓL - ZG1N</option>
                        
                            <option value="EL1N">NOWE MIASTO LUBAWSKIE - EL1N</option>
                        
                            <option value="GD2M">NOWY DWÓR GDAŃSKI - GD2M</option>
                        
                            <option value="WA1N">NOWY DWÓR MAZOWIECKI - WA1N</option>
                        
                            <option value="NS1S">NOWY SĄCZ - NS1S</option>
                        
                            <option value="NS1T">NOWY TARG - NS1T</option>
                        
                            <option value="PO1N">NOWY TOMYŚL - PO1N</option>
                        
                            <option value="OP1N">NYSA - OP1N</option>
                        
                            <option value="PO1O">OBORNIKI - PO1O</option>
                        
                            <option value="OL1C">OLECKO - OL1C</option>
                        
                            <option value="OP1L">OLESNO - OP1L</option>
                        
                            <option value="WR1E">OLEŚNICA - WR1E</option>
                        
                            <option value="KR1O">OLKUSZ - KR1O</option>
                        
                            <option value="OL1O">OLSZTYN - OL1O</option>
                        
                            <option value="WR1O">OŁAWA - WR1O</option>
                        
                            <option value="KI1T">OPATÓW - KI1T</option>
                        
                            <option value="PT1O">OPOCZNO - PT1O</option>
                        
                            <option value="LU1O">OPOLE LUBELSKIE - LU1O</option>
                        
                            <option value="OP1O">OPOLE - OP1O</option>
                        
                            <option value="OS1O">OSTROŁĘKA - OS1O</option>
                        
                            <option value="KI1O">OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI - KI1O</option>
                        
                            <option value="EL1O">OSTRÓDA - EL1O</option>
                        
                            <option value="OS1M">OSTRÓW MAZOWIECKA - OS1M</option>
                        
                            <option value="KZ1W">OSTRÓW WIELKOPOLSKI - KZ1W</option>
                        
                            <option value="KZ1O">OSTRZESZÓW - KZ1O</option>
                        
                            <option value="KR1E">OŚWIĘCIM - KR1E</option>
                        
                            <option value="WA1O">OTWOCK - WA1O</option>
                        
                            <option value="LD1P">PABIANICE - LD1P</option>
                        
                            <option value="SR2W">PAJĘCZNO - SR2W</option>
                        
                            <option value="WA1I">PIASECZNO - WA1I</option>
                        
                            <option value="PO1I">PIŁA - PO1I</option>
                        
                            <option value="KI1P">PIŃCZÓW - KI1P</option>
                        
                            <option value="RA2Z">PIONKI - RA2Z</option>
                        
                            <option value="PT1P">PIOTRKÓW TRYBUNALSKI - PT1P</option>
                        
                            <option value="OL1P">PISZ - OL1P</option>
                        
                            <option value="KZ1P">PLESZEW - KZ1P</option>
                        
                            <option value="PL1P">PŁOCK - PL1P</option>
                        
                            <option value="PL1L">PŁOŃSK - PL1L</option>
                        
                            <option value="SR2L">PODDĘBICE - SR2L</option>
                        
                            <option value="SZ2S">POLICE - SZ2S</option>
                        
                            <option value="PO1P">POZNAŃ (V) - PO1P</option>
                        
                            <option value="PO2P">POZNAŃ (VI) - PO2P</option>
                        
                            <option value="KR1H">PROSZOWICE - KR1H</option>
                        
                            <option value="OP1P">PRUDNIK - OP1P</option>
                        
                            <option value="WA1P">PRUSZKÓW - WA1P</option>
                        
                            <option value="OS1P">PRZASNYSZ - OS1P</option>
                        
                            <option value="PR1P">PRZEMYŚL - PR1P</option>
                        
                            <option value="PR1R">PRZEWORSK - PR1R</option>
                        
                            <option value="RA1P">PRZYSUCHA - RA1P</option>
                        
                            <option value="KA1P">PSZCZYNA - KA1P</option>
                        
                            <option value="GD2W">PUCK - GD2W</option>
                        
                            <option value="LU1P">PUŁAWY - LU1P</option>
                        
                            <option value="OS1U">PUŁTUSK - OS1U</option>
                        
                            <option value="SZ2T">PYRZYCE - SZ2T</option>
                        
                            <option value="GL1R">RACIBÓRZ - GL1R</option>
                        
                            <option value="RA1R">RADOM - RA1R</option>
                        
                            <option value="PT1R">RADOMSKO - PT1R</option>
                        
                            <option value="WL1R">RADZIEJÓW - WL1R</option>
                        
                            <option value="LU1R">RADZYŃ PODLASKI - LU1R</option>
                        
                            <option value="LD1R">RAWA MAZOWIECKA - LD1R</option>
                        
                            <option value="PO1R">RAWICZ - PO1R</option>
                        
                            <option value="RZ1R">ROPCZYCE - RZ1R</option>
                        
                            <option value="GL1S">RUDA ŚLĄSKA - GL1S</option>
                        
                            <option value="GL1Y">RYBNIK - GL1Y</option>
                        
                            <option value="LU1Y">RYKI - LU1Y</option>
                        
                            <option value="WL1Y">RYPIN - WL1Y</option>
                        
                            <option value="RZ1Z">RZESZÓW - RZ1Z</option>
                        
                            <option value="KI1S">SANDOMIERZ - KI1S</option>
                        
                            <option value="KS1S">SANOK - KS1S</option>
                        
                            <option value="SU1N">SEJNY - SU1N</option>
                        
                            <option value="BY2T">SĘPÓLNO KRAJEŃSKIE - BY2T</option>
                        
                            <option value="SI1S">SIEDLCE - SI1S</option>
                        
                            <option value="KA1I">SIEMIANOWICE ŚLĄSKIE - KA1I</option>
                        
                            <option value="BI3P">SIEMIATYCZE - BI3P</option>
                        
                            <option value="PR2R">SIENIAWA - PR2R</option>
                        
                            <option value="SR1S">SIERADZ - SR1S</option>
                        
                            <option value="PL1E">SIERPC - PL1E</option>
                        
                            <option value="KR2P">SKAŁA - KR2P</option>
                        
                            <option value="KI1R">SKARŻYSKO-KAMIENNA - KI1R</option>
                        
                            <option value="KR3I">SKAWINA - KR3I</option>
                        
                            <option value="LD1H">SKIERNIEWICE - LD1H</option>
                        
                            <option value="KO1E">SŁAWNO - KO1E</option>
                        
                            <option value="KR1S">SŁOMNIKI - KR1S</option>
                        
                            <option value="GW1S">SŁUBICE - GW1S</option>
                        
                            <option value="KN1S">SŁUPCA - KN1S</option>
                        
                            <option value="SL1S">SŁUPSK - SL1S</option>
                        
                            <option value="PL1O">SOCHACZEW - PL1O</option>
                        
                            <option value="SI1P">SOKOŁÓW PODLASKI - SI1P</option>
                        
                            <option value="BI1S">SOKÓŁKA - BI1S</option>
                        
                            <option value="GD1S">SOPOT - GD1S</option>
                        
                            <option value="KA1S">SOSNOWIEC - KA1S</option>
                        
                            <option value="TB1S">STALOWA WOLA - TB1S</option>
                        
                            <option value="KI1H">STARACHOWICE - KI1H</option>
                        
                            <option value="SZ1T">STARGARD - SZ1T</option>
                        
                            <option value="GD1A">STAROGARD GDAŃSKI - GD1A</option>
                        
                            <option value="KI1A">STASZÓW - KI1A</option>
                        
                            <option value="GW1K">STRZELCE KRAJEŃSKIE - GW1K</option>
                        
                            <option value="OP1S">STRZELCE OPOLSKIE - OP1S</option>
                        
                            <option value="WR1T">STRZELIN - WR1T</option>
                        
                            <option value="RZ1S">STRZYŻÓW - RZ1S</option>
                        
                            <option value="KR1B">SUCHA BESKIDZKA - KR1B</option>
                        
                            <option value="ZG2S">SULECHÓW - ZG2S</option>
                        
                            <option value="GW1U">SULĘCIN - GW1U</option>
                        
                            <option value="SU1S">SUWAŁKI - SU1S</option>
                        
                            <option value="PO1A">SZAMOTUŁY - PO1A</option>
                        
                            <option value="KO1I">SZCZECINEK - KO1I</option>
                        
                            <option value="SZ1S">SZCZECIN - SZ1S</option>
                        
                            <option value="OL1S">SZCZYTNO - OL1S</option>
                        
                            <option value="GD2I">SZTUM - GD2I</option>
                        
                            <option value="BY1U">SZUBIN - BY1U</option>
                        
                            <option value="RA1S">SZYDŁOWIEC - RA1S</option>
                        
                            <option value="PO1M">ŚREM - PO1M</option>
                        
                            <option value="WR1S">ŚRODA ŚLĄSKA - WR1S</option>
                        
                            <option value="PO1D">ŚRODA WLKP. - PO1D</option>
                        
                            <option value="SW1S">ŚWIDNICA - SW1S</option>
                        
                            <option value="LU1S">ŚWIDNIK - LU1S</option>
                        
                            <option value="KO2B">ŚWIDWIN - KO2B</option>
                        
                            <option value="ZG1S">ŚWIEBODZIN - ZG1S</option>
                        
                            <option value="BY1S">ŚWIECIE - BY1S</option>
                        
                            <option value="SZ1W">ŚWINOUJŚCIE - SZ1W</option>
                        
                            <option value="TB1T">TARNOBRZEG - TB1T</option>
                        
                            <option value="GL1T">TARNOWSKIE GÓRY - GL1T</option>
                        
                            <option value="TR1T">TARNÓW - TR1T</option>
                        
                            <option value="GD1T">TCZEW - GD1T</option>
                        
                            <option value="ZA1T">TOMASZÓW LUBELSKI - ZA1T</option>
                        
                            <option value="PT1T">TOMASZÓW MAZOWIECKI - PT1T</option>
                        
                            <option value="TO1T">TORUŃ - TO1T</option>
                        
                            <option value="PO1T">TRZCIANKA - PO1T</option>
                        
                            <option value="WR1W">TRZEBNICA - WR1W</option>
                        
                            <option value="BY1T">TUCHOLA - BY1T</option>
                        
                            <option value="TR2T">TUCHÓW - TR2T</option>
                        
                            <option value="KN1T">TUREK - KN1T</option>
                        
                            <option value="KA1T">TYCHY - KA1T</option>
                        
                            <option value="RZ2Z">TYCZYN - RZ2Z</option>
                        
                            <option value="KS2E">USTRZYKI DOLNE - KS2E</option>
                        
                            <option value="KR1W">WADOWICE - KR1W</option>
                        
                            <option value="SW1W">WAŁBRZYCH - SW1W</option>
                        
                            <option value="KO1W">WAŁCZ - KO1W</option>
                        
                            <option value="WA3M">WARSZAWA (IX) - WA3M</option>
                        
                            <option value="WA1M">WARSZAWA (VI) - WA1M</option>
                        
                            <option value="WA2M">WARSZAWA (VII) - WA2M</option>
                        
                            <option value="WA4M">WARSZAWA (X) - WA4M</option>
                        
                            <option value="WA5M">WARSZAWA (XIII) - WA5M</option>
                        
                            <option value="WA6M">WARSZAWA (XV) - WA6M</option>
                        
                            <option value="CIKW">WARSZAWA - CIKW</option>
                        
                            <option value="TO1W">WĄBRZEŹNO - TO1W</option>
                        
                            <option value="PO1B">WĄGROWIEC - PO1B</option>
                        
                            <option value="GD1W">WEJHEROWO - GD1W</option>
                        
                            <option value="OL2G">WĘGORZEWO - OL2G</option>
                        
                            <option value="SI1W">WĘGRÓW - SI1W</option>
                        
                            <option value="KR1I">WIELICZKA - KR1I</option>
                        
                            <option value="SR1W">WIELUŃ - SR1W</option>
                        
                            <option value="WL1W">WŁOCŁAWEK - WL1W</option>
                        
                            <option value="LU1W">WŁODAWA - LU1W</option>
                        
                            <option value="KI1W">WŁOSZCZOWA - KI1W</option>
                        
                            <option value="GL1W">WODZISŁAW ŚLĄSKI - GL1W</option>
                        
                            <option value="PO1E">WOLSZTYN - PO1E</option>
                        
                            <option value="WA1W">WOŁOMIN - WA1W</option>
                        
                            <option value="WR1L">WOŁÓW - WR1L</option>
                        
                            <option value="WR1K">WROCŁAW - WR1K</option>
                        
                            <option value="PO1F">WRZEŚNIA - PO1F</option>
                        
                            <option value="ZG1W">WSCHOWA - ZG1W</option>
                        
                            <option value="PO2H">WYRZYSK - PO2H</option>
                        
                            <option value="LM1W">WYSOKIE MAZOWIECKIE - LM1W</option>
                        
                            <option value="OS1W">WYSZKÓW - OS1W</option>
                        
                            <option value="GL1Z">ZABRZE - GL1Z</option>
                        
                            <option value="NS1Z">ZAKOPANE - NS1Z</option>
                        
                            <option value="LM1Z">ZAMBRÓW - LM1Z</option>
                        
                            <option value="ZA1Z">ZAMOŚĆ - ZA1Z</option>
                        
                            <option value="CZ1Z">ZAWIERCIE - CZ1Z</option>
                        
                            <option value="SW1Z">ZĄBKOWICE ŚLĄSKIE - SW1Z</option>
                        
                            <option value="SR1Z">ZDUŃSKA WOLA - SR1Z</option>
                        
                            <option value="LD1G">ZGIERZ - LD1G</option>
                        
                            <option value="JG1Z">ZGORZELEC - JG1Z</option>
                        
                            <option value="ZG1E">ZIELONA GÓRA - ZG1E</option>
                        
                            <option value="LE1Z">ZŁOTORYJA - LE1Z</option>
                        
                            <option value="PO1Z">ZŁOTÓW - PO1Z</option>
                        
                            <option value="RA1Z">ZWOLEŃ - RA1Z</option>
                        
                            <option value="ZG1G">ŻAGAŃ - ZG1G</option>
                        
                            <option value="ZG1R">ŻARY - ZG1R</option>
                        
                            <option value="BY1Z">ŻNIN - BY1Z</option>
                        
                            <option value="GL1X">ŻORY - GL1X</option>
                        
                            <option value="PL2M">ŻUROMIN - PL2M</option>
                        
                            <option value="PL1Z">ŻYRARDÓW - PL1Z</option>
                        
                            <option value="BB1Z">ŻYWIEC - BB1Z</option>
                        
                            <option value="DIRS">ŻŻ DIRS - DIRS</option>
                        
                    </select>
            </span>
            <span class="bigSlash">/</span>
            <span>
            	<label for="numerKsiegiWieczystej" class="hide">&nbsp;</label>
                <input id="numerKsiegiWieczystej" name="numerKw" class="required only-digits" type="text" value="" maxlength="8"/>
            </span>
            <span class="bigSlash">/</span>
            <span>
            <label for="cyfraKontrolna" class="hide">&nbsp;</label>
            <input id="cyfraKontrolna" name="cyfraKontrolna" class="required only-digits cyfra-kontrolna blink" type="text" value="" maxlength="1"/></span>
            <span class="btn clear-book">WYCZYŚĆ</span>
        </div>

        <div class="error-content">
            <span id="kodWydzialuInput--required" class="error hide">Pole Kod wydziału musi być wypełnione!</span>

            <span id="numerKsiegiWieczystej--required" class="error hide">Pole Numer Księgi Wieczystej musi być wypełnione!</span>
            <span id="numerKsiegiWieczystej--only-digits" class="error hide">Wartość w polu Numer Księgi Wieczystej nie jest numerem!</span>

            <span id="cyfraKontrolna--required" class="error hide">Pole Cyfra kontrolna musi być wypełnione!</span>
            <span id="cyfraKontrolna--only-digits" class="error hide">Wartość w polu Cyfra kontrolna nie jest numerem!</span>
            <span id="cyfraKontrolna--cyfra-kontrolna" class="error hide">Nieprawidłowa cyfra kontrolna!</span>

            
            
        </div>

        <div class="info-content">
            
        </div>
    </div>

</div>

<div id="longline"></div>
<div class="longline"></div>

<div class="button-row">
    <button id="wyszukaj" name="wyszukaj" class="right" type="submit" value="Submit">
        Wyszukaj Księgę
    </button>

	<button id="powrotDoMenuGlownego" name="powrotDoMenuGlownego" class="left" type="submit" value="Submit">
		Wr&oacute;ć do Menu Gł&oacute;wnego
	</button>

</div>

i pytanie: Czy na podstawie powyższego da się ustalić jak powinien wyglądać link do strony, który uzupełni pola kod wydziału, numer księgi i cyfrę kontrolną o konkretne wartości zaszyte w linku?
przykład:
link https://przegladarka-ekw.ms.gov.pl/eukw_prz/KsiegiWieczyste/wyszukiwanieKW?komunikaty=true&kontakt=true&okienkoSerwisowe=false&kodEci=CZ1Z&numerKW=00012345&cyfraKontrolna=2
po otwarciu uzupełnia dwa pola: numerKW oraz cyfraKontrolna, natomiast nie wstawia do pola kodEci wartości CZ1Z.

0

@Nazgool: Z całym szacunkiem, ale chyba powinieneś to wszystko tutaj trochę uporządkować, bo po pierwsze obrazki Ci się poprawnie nie załączyły, a po drugie to, co wrzuciłeś to jeden wielki pozbawiony jakiejkolwiek logiki bałagan. Poza tym ok, powiedziałeś, że jesteś laikiem. Wporzo. Jednak jeśli nim jesteś i faktycznie nie rozumiesz (już nie będę się powtarzał), to tym bardziej nikt Ci tu nie pomorze. No wielkie sorry. Bo jeśli problem jest po stronie frontu, o którym nic nie wiesz, to i tak nikt Ci nic nie wytłumaczy, bo niby jak? To samo, jeśli problem dotyczy backendu. A to, co tu wrzuciłeś kompletnie nie precyzuje kształtu twojego problemu, bo jak już napisałem jest to jeden wielki bałagan. Właściwie jedyne co z niego wynika to to, że nie potrafisz nawet opisać w sposób uporządkowany twojego problemu. Powiedziałbym raczej, że z twojego kodu kompletnie nic nie wynika. Ale chyba już skończę. Myślę jednak, że brak odpowiedzi ze strony pozostałych użytkowników tego forum, wynika z tego, o czym tobie teraz napisałem. Także sorry.

0

Ok, dzięki za odpowiedź.
Przeliczyłem się, myślałem że mój problem jest mniej skomplikowany. Być może wynika to z tego, że bie umiem go opisać. A powiedz mi czy wszedłeś na tą stronę i widziałeś o co w niej chodzi i co trzeba tam uzupełnić? I że ten drugi link uzupełnia 2/3 pól?

Tak czy siak poddaję się.
Tak dla wyjaśnienia, to nie jest mój kod tylko kod skopiowany ze strony, której adres podałem wyżej.
Temat do zamknięcia.

0

@Nazgool: Wszedłem, ale myślę (hmm) może pozwolę sobie poukładać twój problem trochę. To, że nie odróżniasz frontu od backu to dopiero początek twojej nie wiedzy. Bo dalsza część twojej niewiedzy to to, że niestety nie wiesz również tego, że skopiowanie kodu z przeglądarki jest absolutnie złą drogą, to znalezienia rozwiązania. Bo prawdopodobnie nie wiesz, że kod backendowy jest całkowicie ukryty przed osobą korzystającą z przeglądarki, więc jeśli problem jest po stronie backu, to musiałbyś otworzyć ten kod w jakimś edytorze: visual studio (asp.net core), visual studio code (javascript) lub np. intellijIDEA (java) i dopiero ten kod skopiować i tu wkleić. Tylko z tego, co mi wiadomo serwerowe apki javowe można otworzyć jedynie w intelij ultimate, który kosztuje około 2 tyś. zł rocznie. Niestety.

Natomiast jest kolejna sprawa. Każdy programista Ci powie, że parę kliknięć na stronie www (to właśnie zrobiłem) to nie jest metoda, by nawet rozpoznać problem. Po takich paru kliknięciach jedyne co wiadomo to to, że nie działa. I nic więcej. Jeśli chcesz wiedzieć więcej, to musisz otworzyć ten kod w odpowiednim IDE (wymieniłem je wyżej) oraz zrobić coś, czego też prawdopodobnie nie potrafisz, tzn. debbugowanie.

I nawet nie wspomnę o kolejnym problemie. Jeśli masz tak dużą nie wiedzę, a prawdopodobnie zajdzie konieczność dopisania lub zmodyfikowania jakiegoś
fragmentu kodu, to tym bardziej sobie nie poradzisz i pewnie narobisz większej szkody niż obecna.

Reasumując, moim zdaniem usiłujesz podnieść "200 kilogramowy wór z ziemniakami" w momencie, gdy nie jesteś w stanie podnieść nawet 10 kg.
Ba! Nawet nie jesteś w stanie ustalić czy w tym worku są ziemniaki, pomidory czy kurze jaja. W związku z powyższym całkowicie rozumiem fakt, że masz ochotę się poddać, ponieważ próbujesz zrobić coś, czego zrobić nie jesteś w stanie. Ale cóż, wszyscy czasem mamy takie chwile, więc don't worry.

0

Dawno nie korzystałem z "pomocy" na forach. Widzę, że dużo się zmieniło. Generalnie mam więc odpowiedź, że się nie da rozwiązać tego problemu z tego poziomu. Tak czy siak dzięki za poświęcony czas.
Amen. Do zamknięcia.

4

Na pierwszy rzut oka zamienili nazwę pola i obecna to :kodWydzialu Spróbuj zmienić w linku kodCzi na kodWydzialu. Niestety nie mogę przetestować bo mnie tymczasowo zablokowali za zbyt dużą liczbę prób odczytu.
Generalnie W HTML są pola input i żeby było wiadomo co gdzie wpisałeś mają atrybut name zbadaj sobie w przeglądarce wszystkie 3 uzupełniane pola. W tym celu w przeglądarce jak Chrome czy FireFox klikasz w takim polu prawym przyciskiem i wybierasz Zbadaj elemnt potem szukasz jaką wartość ma atrybut name Przez analogię będziesz w stanie spokojnie zbadać to sam.

1

a ten link ma działać u każdego czy tylko u Ciebie?
Jak u Ciebie to sprawa prosta - zainstaluj sobie plugin URL Form Filler - https://chrome.google.com/webstore/detail/url-form-filler/gnojogfcdagpaailidoeiiepgdkehbdc

I wtedy na podstawie idków inputów możesz sobie samemu wygenerować linka, w tym przypadku zadziała:
https://przegladarka-ekw.ms.gov.pl/eukw_prz/KsiegiWieczyste/wyszukiwanieKW?komunikaty=true&kontakt=true&okienkoSerwisowe=true&kodWydzialuInput=CZ1Z&numerKW=00012345&cyfraKontrolna=2

0

@obscurity: Dziękuję za odpowiedź. Wystarczy, że będzie działał u mnie. Zainstalowałem plugin, ale nie działa ten link. Mam wrażenie, że już teraz nie działa nawet mój sposób na uzupełnienie dwóch pól. Możliwe, że coś zablokowali na stronie?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1