Dwie akcje asynchroniczne w javascripcie

0

Zakładając, że mam dwie funkcje asynchroniczne w javascripcie i w kodzie znajdują się one koło siebie. Czy wtedy możliwe jest aby te dwie funkcje asynchroniczne wykonywały się w tym samym czasie przez pewien czas? Zakładam, że nie mam dodanych żadnych awaitów.

1
await Promise.all([jednaFunkcja(), drugaFunkcja()]);
0
szatkus napisał(a):
> await Promise.all([jednaFunkcja(), drugaFunkcja()]);
> ```

Wiem, że promise.all wykona się dopiero jak wszystkie promisy znajdujące się w promise.all się wykonają. Czy w tym przypadku zarówno jednaFunkcja() jak i drugaFunkcją mogą przetwarzać kod w tym samym czasie? Wiem, że  prawdopodobnie jedna z tych funkcji będzie krócej lub dłużej się wykonywać. Czy drugaFunkcja będzie mogła dopiero przetworzyć swój kod jak jednaFunkcja przetworzy swój kod?
0

To zależy jaki masz kod w środku, bo JS działa na jednym wątku. W miarę możliwości będą wykonywać się współbieżnie. Jeśli tam mają być jakieś obliczenia to można je przerzucić do web workerów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1