Jak ustawić te kliknięcia ?

0

Chodzi o to, że na stornie mam 3 przyciski. Chce zrobić z nimi coś takiego, że są 3 przyciski ukazujące emocje i każdy może kliknąć w jedną reakcję co blokuje już kliknięcie innych tak jak np jest na facebooku. Tylko nie mam pojęcia jak to napisać trochę w js, są to moje początki dlatego pytam się o radę.

0

Facebook nie blokuje klikniecia innych tylko sprawia ze sie nadpisuja

0

@stivens: To przepraszam, źle napisałem. Ale masz może jakiś pomysł jak napisać taki script w js ?

0

No napisz skrypt, ktory nadpisuje wartosc

0

@stivens: A jakieś porady jak taki scrypt napisać ? Przepraszam, za może małą wiedzę ale obecnie się uczę i staram się samemu coś napisać nie używając z kursów i no jest troszkę ciężko :/

0

Tak najprosciej to np.

likeButton.addEventListener('click', function(){
  someObj.reaction = LIKE;
});

loveButton.addEventListener('click', function(){
  someObj.reaction = LOVE;
});

W praktyce chcesz jakies requesty do backendu robic a nie tylko lokalnie zmieniac.

0

Napisałem coś takiego i nie działa
const loveButton = document.querySelector('loveLink');
const likeButton = document.querySelector('likeLink');
const disLikeButton = document.querySelector('disLikeLink');

likeButton.addEventListener('click', function () {
someObj.reaction = LIKE;
});

loveButton.addEventListener('click', function () {
someObj.reaction = LOVE;
});

disLikeButton.addEventListener('click', function () {
someObj.reaction = DISLIKE;
})

loveButton.addEventListener("click", loveButton);
likeButton.addEventListener("click", likeButton);
disLikeButton.addEventListener("click", disLikeButton);

0

Jeny to byl tylko taki pseudokod. Czym jest niby someObj u Ciebie?


loveButton.addEventListener("click", loveButton);

A tutaj to juz w ogole nie wiem co autor mial na mysli o.O


const disLikeButton = document.querySelector('disLikeLink');

te selektory to chyba wymagaja jeszcze powiedzenia ze szukasz po klasie, id czy cos :)

0

@stivens: znaczy ja te przyciski mam zapisane jako id i like jest jako id like-button i tak jest z dalszymi. Strona zrobiona jest na webflow i chce dodać do niej scrypt który właśnie powoduje, że klika się na emotkę a jak kliknie się na drugą to zostanie zmienione na inną. I jestem już trochę głupi jak to zrobić :(

0

Napisane na kolanie, możesz potraktować jako przykład.

https://jsfiddle.net/802ctqvg/1/

0

@szatkus: a możesz wrzucić ten skrypt tutaj na forum jak mogę cię prosić

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1