Tekst do schowka bez kliknięcia

0

Chciałbym, aby strona po załadowaniu sama wstawiła 'jakiś tekst' do schowka - bez klikania na jakikolwiek przycisk.
Poniższa metoda działa:

navigator.clipboard.writeText(" clipboard .... ").then(function() { /* */ },
												 function() { /* */ });

ale z powodu ograniczeń przeglądarki nie mogę jej użyć - próbuję czegoś innego:

<body  onLoad="myFunction()"  onpageShow="myFunction()"> 
...
  <input type="text" value="tekst ... tekst" id="myInput" onload="myFunction()">
  <button onclick="myFunction()">Copy text</button>
...
function myFunction()
 {var copyText=document.getElementById("myInput");
  copyText.focus();
  copyText.select();
  copyText.setSelectionRange(0, 99999)
  document.execCommand("copy");
 }

Niestety NIE działa;
document.execCommand("copy") zwraca 0, ale po kliknięciu jest już Ok
Dlaczego?

2

Ale dlaczego chciałbyś wk... swoich użytkowników?

0

@axelbest: To ma być dla ograniczonej grupy użytkowników (nie dla ogółu), z pełną wiedzą o funkcjonalności.
Problem wynika z połączenia aplikacji desktopowej z dostępem zdalnym MySQL

0
Johanson napisał(a):

@axelbest: To ma być dla ograniczonej grupy użytkowników (nie dla ogółu)

W takim razie możesz poszukać jakichś wtyczek modyfikujących politykę bezpieczeństwa przeglądarki albo i własnoręcznie pogrzebać w rejestrze.

0

@axelbest: znalazłem, ale działa w Chromie i Edge'u, w Firefoxie - nie.

navigator.clipboard.writeText("...text.... ").then(function() { /* */ },function() { /* */ });

tylko, że ... chodzi mi o stary synchroniczny interfejs API

1
Johanson napisał(a):

@axelbest: znalazłem, ale działa w Chromie i Edge'u, w Firefoxie - nie.

To poproś tą swoją ograniczoną grupę użytkowników, żeby do tego konkretnego celu używała tej konkretnej przeglądarki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1