skrypt który zapisuje wprowadzone dane w bazie danych i po poprawnym wpisaniu pozwala na kontynuację działania

0

wiem że nie ma nic za darmo, ale myślę że dla niektórych jest to takie łatwe że nie będą mieli problemu pomóc. Potrzebny mi skrypt który po wpisaniu swojego e-maila zapisuję go w bazie i przekierowuje na stronę do której chce się dostać osoba. Może ktoś wie skąd można pobrać taki skrypt albo takie znaleźć?

2

@Losowy Bumper:

Potrzebny mi skrypt który po wpisaniu swojego e-maila zapisuję go w bazie i przekierowuje na stronę do której chce się dostać osoba.

Młody padawanie. Odpowiedzi pragnąc, gramatycznie pytania zadawać ci trzeba. Interpunkcji mocą warto też się posłużyć. Jasnej strony pytań się trzymać. Bo póki co myśli twoich nawet mistrz jedi odgadnąć nie zdoła.

0

@Freja Draco: chodzi o skrypt który po wpisaniu e-maila na stronę zapisuje go w bazie i przekierowuje użytkownika do danej oferty

1

Jakiekolwiek akcje na bazie danych (odczyt, zapis itp.) to raczej w JavaScript nie są do ogarnięcia. JS operuje po stronie przeglądarki, więc jeśli ma być jakaś komunikacja z serwerem, to musisz mieć "coś" po drugiej stronie, co się z tą bazą połączy, wykona zadane prace, a następnie zwróci wynik. Sam JS to zdecydowanie za mało.

1
cerrato napisał(a):

Jakiekolwiek akcje na bazie danych (odczyt, zapis itp.) to raczej w JavaScript nie są do ogarnięcia. JS operuje po stronie przeglądarki, więc jeśli ma być jakaś komunikacja z serwerem, to musisz mieć "coś" po drugiej stronie, co się z tą bazą połączy, wykona zadane prace, a następnie zwróci wynik. Sam JS to zdecydowanie za mało.

I tak i nie. Jest jeszcze node.js czyli interpreter JSa po stronie backendu.
W najprostszej wersji potrzebujesz jakiegoś CRUDzika na node.js napisanego w JS który zapisze Ci ten mail w bazie i przekieruje na odpowiednią stronę z ofertą.
Potem dalsze pytania czy ta oferta zależy od maila czy dla wszystkich jest taka sam itd

1

interpreter JSa po stronie backendu.

@KamilAdam - Może inaczej: masz rację, mi chodziło o to, że z poziomu JS odpalonego w przeglądarce nie odczytasz wprost bazy, musisz mieć jeszcze coś wdrożone po stronie serwera. Czy teraz lepiej? ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1