Obliczanie średniej arytmetycznej dwóch liczb -JavaScript

0

Siemka ,pomoże ktoś obliczyć średnią arytmetyczną dwolonych dwóch liczb ?Bo jestem jak na razie zielony w tej sprawie ;//

2

Na którym etapie się zatrzymałeś - nie wiesz jak wczytywać liczby, dodawać je, dzielić czy wyświetlać?

0

Tak na prawdę mam jeden wielki mętlik i nie wiem nawet jak rozpocząć ten skrypt ;//

3

Nic prostszego - szukaj informacji pod kątem js prompt for number, js add numbers, js divide numbers, js print numbers :-)

0

A Mógłbyś mi zrobić ten skrypcik ?:D

1
ArtTiguana99 napisał(a):

Siemka ,pomoże ktoś obliczyć średnią arytmetyczną dwolonych dwóch liczb ?Bo jestem jak na razie zielony w tej sprawie ;//

Zacznij od tego:

function magic_function_to_calculate_the_average_of_two_numbers(any_first_number, any_second_number) {
  return (any_first_number + any_second_number)/2;
}
magic_function_to_calculate_the_average_of_two_numbers(13,17);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1