Odwracanie elementów tablicy

0

purchases = [potatoes, oranges, soap, shampoo];
purchases.reverse;
console.log(purchases.join('\n));
purchases.reverse;
console.log(purchases.join('\n));
Powyższy #kod powinien wyświetlać elementy z tablicy w odwrotnej kolejności po jednym składniku w jednej linii. Dlaczego kod jest niepoprawny?

2

Ponieważ Array.prototype.reverse() to metoda, a nie właściwość.

purchases.reverse();
0

W jaki sposób istnieje możliwość umieszczenia każdego elementu w oddzielnym wierszu?

1
darek88 napisał(a):

W jaki sposób istnieje możliwość umieszczenia każdego elementu w oddzielnym wierszu?

Tak jak napisałeś swój kod. Zjadłeś tylko apostrof zamykający po znaku nowej linii w argumencie.

0

Poprawiłem i nie działa...

0

FEEDBACK
Failed. Runtime error

Error:
/sandbox/main.js:1
(function (exports, require, module, __filename, __dirname) { purchases = [potatoes, oranges, soap, shampoo];
^

ReferenceError: potatoes is not defined
at Object.<anonymous> (/sandbox/main.js:1:76)
at Module._compile (internal/modules/cjs/loader.js:688:30)
at Object.Module._extensions..js (internal/modules/cjs/loader.js:699:10)
at Module.load (internal/modules/cjs/loader.js:598:32)
at tryModuleLoad (internal/modules/cjs/loader.js:537:12)
at Function.Module._load (internal/modules/cjs/loader.js:529:3)
at Function.Module.runMain (internal/modules/cjs/loader.js:741:12)
at startup (internal/bootstrap/node.js:285:19)
at bootstrapNodeJSCore (internal/bootstrap/node.js:739:3)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1