atrybut required nie działa dla buttona z type="submit"

0

Czy ktoś wie jak zrobić aby atrybut required działał dla tego buttona? W sensie aby nie mozliwe bylo wyslanie informacji do bazy gdy input jest pusty

<form onSubmit={this.addItem}
<input   required  type="text"  value={this.state.Description}  onChange={this.handleInput}/>

    <div style={{ display: 'flex', flexDirection: 'row' }}>
         <div>
               {this.state.activeButton ? <button type="submit" onClick={() => 
               this.appendElement(this.state.Name)}>Add</button> : <button type="submit" disabled  
               onClick={() => this.appendElement(this.state.Name)}>wait...</button>}
        </div>
<form/>

0

Ten kod nie ma prawa działać.
Tag form źle domknięty.
Jeden div w ogóle nie domknięty.
A to tylko na pierwszy rzut oka.

0

kod działa, przepraszam ale chyba zgubiłem diva kopiując kod i źle napisałem domkniecie.. pisałem na szybko, chodzi o to ze dane są poprawnie wysyłane do bazy danych, ale np gdy input jest pusty i sie kliknie w button aby cos wysłac to rowniez jest to wysyłane a chciałbym aby to bylo zablkowane przy pomocy atrybutu required

1

Akcja onClick na button się wykona niezależnie od powodzenia walidacji formularza. Musisz opierać dodawanie danych wyłącznie o onSubmit na elemencie form.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1