Ajax i WebServices

0

Jako nowy forumowicz Witam Wszystkich i pozdrawiam !

Próbuję odpytać metodę echoDouble (definicja w załączonym pliku WSDL) w taki sposób:

		setInterval(function() {
			$.ajax({
				type: 'POST',
				url: 'http://127.0.0.1:8080/soap/IWSServices/echoDouble',
				contentType: "application/json",
				data: { dValue: 10 },
				error: function (err) {
					$("#INFORM").html(err.toString());
				},
				success: function (data) {
					$("#INFORM").html(data);
				}
			});

		},2000);

Kombinowałem już na różne sposoby (czyli kombinowałem z url i data) ale nici z tego. Bazując na załączonym WSDL jak powinno się prawidłowo wywołać wspomnianą metodę ?

Pozdrawiam !

1

WSDL/soap to "ogólnie" komunikacja wykorzystująca XML. Zarówno zapytania jak i odpowiedzi są w formacie XML.
To co zrobiłeś jest na 100% źle bo jedynie wysyłasz czyste dane bez odpowiedniej "obudowy".
Musisz troszkę się w temat wgłębić. To nie robota na 3 minuty.

Przykłady, które może w czymś pomogą:
https://stackoverflow.com/questions/11179780/javascript-and-web-services-wsdl
https://stackoverflow.com/questions/124269/simplest-soap-example
https://www.codeproject.com/Articles/12816/JavaScript-SOAP-Client

0
katakrowa napisał(a):

WSDL/soap to "ogólnie" komunikacja wykorzystująca XML. Zarówno zapytania jak i odpowiedzi są w formacie XML.
To co zrobiłeś jest na 100% źle bo jedynie wysyłasz czyste dane bez odpowiedniej "obudowy".
Musisz troszkę się w temat wgłębić. To nie robota na 3 minuty.

Przykłady, które może w czymś pomogą:
https://stackoverflow.com/questions/11179780/javascript-and-web-services-wsdl
https://stackoverflow.com/questions/124269/simplest-soap-example
https://www.codeproject.com/Articles/12816/JavaScript-SOAP-Client

Czyli jawnie muszę zbudować komunikat opakowany we wszystko co jest potrzebne ? Samo wskazanie w ContenetType: application/xml (wcześniej było json) nie wystarczy ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1