undefined veriable

0

Witam. Mam problem z niezdefiniowaną zmienną, a mianowicie z komunikatem który wyświetla przeglądarka w konsoli, po próbie uruchomienia programu zmieniającego kolor tekstu po rozpoczęciu wpisywania czegoś do inputa...

var input_Login = document.getElementsByTagName('input')[0];

function inputCheck(){
    input_Login.style.color='pink';
}

var doit = input_Login.addEventListener('oninput', inputCheck);

Podejrzewam, że element input nie nie może być zdeklarowany jako zmienna. Natomiast kompletnie nie rozumiem, co trzeba zrobić aby nie wyrzucało tego błędu. O co chodzi? Proszę o pomoc.

0

Wszystko wydaje się działać poprawnie. Jedyne co bym zmienił to event na keyup
https://jsfiddle.net/ajxu09q8/

BTW
Czy na pewno skrypt wykonuje się po tym jak w drzewie DOM istnieje ten input?
Inaczej mówiąc czy skrypt jest umieszczony "poniżej" inputa w Twoim dokumencie?

0
NewUser2k13 napisał(a):

Wszystko wydaje się działać poprawnie. Jedyne co bym zmienił to event na keyup
https://jsfiddle.net/ajxu09q8/

BTW
Czy na pewno skrypt wykonuje się po tym jak w drzewie DOM istnieje ten input?
Inaczej mówiąc czy skrypt jest umieszczony "poniżej" inputa w Twoim dokumencie?

Otóż event powinine być input, a nie oninput jak jest w kodzie. Po zastosowaniu słowa this, program działa. Natomiast wciaż wywala error input_Login undefined.

Poniżej kod
ar input_Login = 32;
input_Login =document.getElementsByTagName('input')[0];

function inputCheck(){
this.style.color='pink';
}

input_Login.addEventListener('input', inputCheck);

Nie rozumiem tego o co chodzi z tą niezdefiniowaną zmienną. Przecież wszystko teoretycznie jest co powinno być. Co jest grane?

0
<html>
    <head>

        <link href='logo-menu-style.css' type='text/css' rel='stylesheet'/> 
        <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Spartan:wght@300;400&display=swap" rel="stylesheet"> 
        <script src="https://www.google.com/recaptcha/api.js" async defer></script>
        <script src="app-login.js"></script>

    </head>

    <body>
        <div class='logo-register'>
        <div class='form'>

            <form class='register-form'>
            <p>Login</p>
            <input id='furro' class='usual-input' type='text'placeholder='login'>
            <p class='alert'></p>
            <p>Hasło</p>
            <input class='usual-input' type='text'placeholder='hasło'>
            <p class='alert'></p>
            <p>Powtórz hasło</p>
            <input class='usual-input222' type='text'placeholder='login'>
            <p class='alert'>Twoje haslo musi skadać się od 8 do 20 znaków </p>
            <p>Email</p>
            <input class='usual-input' type='text'placeholder='hasło'>
            <p class='alert'>Email jest nieprawidlowy.</p>
            <p>Nie jestem robotem</p>
            <div class="g-recaptcha space-recaptcha" data-sitekey="6LfxLuwUAAAAAKahj7QmbL9mcEEq0Cb891Vbc3i5"></div>
            <p class='alert'></p><br>
            <input class='log-in' type='submit' value='zaloguj się'>
            <input class='register' type='submit' value='zarejestruj się'>
    
        </form>
    </div>
   </div>
   <script src="app-login.js"></script>
    </body>
</html>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1