Problem z konsolą

0

Witam, dziś jest mój pierwszy dzień nauki java scryptu i natrafiłem na pierwszy problem.
Ta linijka ma za zadanie automatycznie dać subskrypcje kanałowi na youtube jak się ją wpisze w konsoli:

document.getElementsByClassName("style-scope ytd-subscribe-button-renderer")[0].click();

Wszystko działa sprawnie dopóki nie upinam tego w funkcje, wtedy nie działa, nie mam pojęcia dlaczego.

function sub(){
    document.getElementsByClassName("style-scope ytd-subscribe-button-renderer")[0].click();
}
1

A jak i gdzie wywołujesz tą funkcję?

0
katakrowa napisał(a):

A jak i gdzie wywołujesz tą funkcję?

klikam f12 i wklejam do konsoli, jeszcze nie wiem jak zrobic to inaczej

0

Co wklejasz do konsoli funkcję ?
Jeśli tak to działa to poprawnie. Bo wklejenie funkcji do konsoli spowoduje jedynie jej zainicjowanie ale już nie wywołanie.

0
katakrowa napisał(a):

Co wklejasz do konsoli funkcję ?
Jeśli tak to działa to poprawnie. Bo wklejenie funkcji do konsoli spowoduje jedynie jej zainicjowanie ale już nie wywołanie.

Okej dzięki za pomoc, w takim razie jak ją wywołać?
#edit: wpadlem na pomysl setTimeout(sub, 1) i wywołana

2

wystarczy samo

sub();

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1