Uzupełnianie formularza Allegro Chrome vanillaJS

0

Witam Was serdecznie,
Ostatnimi czasy mam kilka zleceń na wystawianie aukcji na allegro, jest ich dosyć sporo, więc postanowiłem sprawę sobie ułatwić, jednakże jak to zawsze bywa nie obyło się bez komplikacji.
Mam otwarty formularz allegro, i w konsoli Chrome wpisuję przykładowo taki kod:

document.getElementById("name").value = "PRZYKŁADOWY TYTUŁ MOJEJ AUKCJI";

Tekst w polu tytułu się zmienia, ale jedynie po mojej stronie klienta (po kliknięciu "Zobacz podgląd aukcji" zostają stare dane, pomaga odświeżenie strony ale trwa to znacznie za długo), allegro przyjmuje tekst jedynie wpisany bezpośrenio z klawiatury, lub wklejony ze schowka. (Myslałem już na WebAPI ale pomysł ten musiał odpaść ponieważ wystawiam aukcje w naprawdę wielu kategoriach a platforma allegro ma dobrze wykonane proponowanie kategorii.)

Macie jakiś pomysł, jak wykonać taki kod, aby allegro przyjęło go również po stronie serwera?

Dziękuję Wam i pozdrawiam

0

Allegro ma część frontu napisaną w Angularze, który nie rejestruje takich automatycznych zmian - spróbuj odpalić document.getElementById("name").change(); po przypisaniu.

Btw, WebAPI jest deprecated - musiałbyś pobawić się z ich restowym API, jeśli już ;-)

0
Patryk27 napisał(a):

Allegro ma część frontu napisaną w Angularze, który nie rejestruje takich automatycznych zmian - spróbuj odpalić document.getElementById("name").change(); po przypisaniu.

Btw, WebAPI jest deprecated - musiałbyś pobawić się z ich restowym API, jeśli już ;-)

Dzięki, tak, właśnie, mój błąd, chodziło mi o REST API :D
Niestety change() nie działa,

document.getElementById("name").change();
VM1076:1 Uncaught TypeError: document.getElementById(...).change is not a function
at <anonymous>33

ale już to jakiś trop :)

0

Zerknij na ten wątek:
Symulacja wpisywania tekstu

0
Freja Draco napisał(a):

Zerknij na ten wątek:
Symulacja wpisywania tekstu

Mógłbyś mi podpowiedzieć w którym miejscu mam ustawić input na

document.getElementById("name");
1

Jeśli chcesz skorzystać z moich funkcji, to:

obiekt = document.getElementById("name");
m_wklej(obiekt, "PRZYKŁADOWY TYTUŁ MOJEJ AUKCJI");

0
Freja Draco napisał(a):

Jeśli chcesz skorzystać z moich funkcji, to:

obiekt = document.getElementById("name");
m_wklej(obiekt, "PRZYKŁADOWY TYTUŁ MOJEJ AUKCJI");

Dzięki wielkie, tekst się wkleił, ale allegro nie przyjęło tego tak samo jak wcześniej.
Zauważyłem, że dostępna jest rozwijana lista zapisanych tytułów, może w ten sposób da się to wykonać?

2

Dobra, wiadomość dla osób szukających tego w google.

var element = document.getElementById('name');
element.focus();
document.execCommand("insertText", false, "PRZYKŁADOWY TYTUŁ MOJEJ AUKCJI");

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1