ustawienie cookie za pomoca pluginu jquery

0

Hej
Próbuje za pomocą pluginu jquery "carhartl-jquery-cookie" ver 1.4.1 i tego kodu ustawić cookie i , nie bardzo kumam jak to działa , po uruchomieniu strony i następnie po za komentowaniu linii kodu

// $.cookie('example', 'foo2', { expires: 7, path: '/' });

i po ponownym uruchomieniu strony blok if powinien zwrócić true ponieważ ciasteczko powinno być zapisane w przeglądarce i teraz okno modalne powinno się otworzyć , niestety nic takiego się nie dzieje tak jak by ciacha w ogóle nie było . Czy mi się wydaje że mam racje, czy to źle ogarniam ?

https://4programmers.net/Pastebin/9561

0

Popatrz co napisał autor o tej bibliotece:

No longer maintained, superseded by JS Cookie
https://github.com/js-cookie/js-cookie

ale jak się uprzesz to patrz, działający u mnie kod
Czy poprawnie zaimportowałeś biblioteki, tworzą ci się należycie ciasteczka? Sprawdż w konsoli.

$(document).ready(function(){
   $.cookie('name', 'value', { expires: 7, path: '/' });
  if($.cookie('name')=='value'){
    console.log('xd')
  } 
});

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1