Obsługa zdarzeń na doładowanym obiekcie

0

Cześć
Chciałem wykorzystać do swojej strony jeden z mechanizmów sprzedaży digital (wybrałem SendOwl), generalnie już się pointegrowałem z ich API, ale dopadł mnie taki problem.
Po kliknięciu w link"Add to Card") pojawia się zawartość ładowana z ich strony. I np mają taki fajny element:

<a href="#" id="sendowl-close-link" class="close-link"><img src="obrazek"></a>

Chciałem to obsłużyć z poziomu mojego kodu Java Script i dopisałem sobie coś takiego:

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function()
{
    $('sendowl-close-link').on('click', function()
    {
     var ilosc=sendOwl.cartItemCount();
     alert(ilosc);
     return false;
    });
})
</script>

Ale niestety, tak jaby ten element o id sendowl-close-link w ogóle nie był widoczny. Nic się nie dzieje, nie wyskakuje żaden alert.
Czy ktoś ma jakieś podpowiedzi? Przepraszam, jeśli temat był już poruszany, ale nie mogę nic sensownego znaleźć odpowiadającego mojej sytuacji.

Z góry dziękuję za pomoc
TT

1

$('selektor') powoduje podpięcie się pod wskazany selektor w tej chwili - tzn. jeśli w momencie wykonania tej instrukcji selektor nie pasuje do żadnego elementu (ponieważ przykładowo doczytuje się on Ajaxem później), nic się nie stanie.

W Twoim przypadku sprawdzi się taka konstrukcja:

$(document).on('click', '#sendowl-close-link', function() {
  alert('click');
});
0

Przede wszystkim nie $('sendowl-close-link') tylko $('#sendowl-close-link'), jak nie zadział to tak jak @Patryk27 pokazał

0
Maciej Cąderek napisał(a):

Przede wszystkim nie $('sendowl-close-link') tylko $('#sendowl-close-link'), jak nie zadział to tak jak @Patryk27 pokazał

Niestety ani jedna ani druga metoda nie działa:

<script type="text/javascript">
$(document).on('click', 'sendowl-close-link', function() {
 alert('click');
});
</script>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1