Node.js i duże bazy kodu

0

Czy trudno ogarnąć node.js przy dużej ilości kodu? typescript to dobry pomysł?
Czy łatwo skonfigurować build toole (grunt/gulp/webpack), żeby wywalały np. jenkinsa jeśli coś się nie kompiluje, żeby przypadkiem nie wrzucić czegoś co sie wywali na produkcji ?
Albo jak testy nie przechodzą?

0

Dobry es6 stuknie ale jeśli jesteś przyzwyczajony do języków silnie typowalanych to użyj typescripta ale miej na uwadze ze to nadal jest js.

Co do buildu to proste o ile nie robisz to po raz 1

0
Brunatny Jeleń napisał(a):

Dobry es6 stuknie ale jeśli jesteś przyzwyczajony do języków silnie typowalanych to użyj typescripta ale miej na uwadze ze to nadal jest js.

Co do buildu to proste o ile nie robisz to po raz 1

W jednym projekcie używamy angulara i typescript i trochę się przestraszyłem jak zobaczyłem jak Jenkins i wszystko przeszło na zielono mimo, mimo że kod miał błędy.

0

typescript to dobry pomysł?

Tak. Choć imo prawdziwa potęga TypeScripta to algebraic data types i structural typing, a nie (niestety powszechnie stosowane) nominalne typy oparte na klasach w Javowym stylu.

Czy łatwo skonfigurować build toole (grunt/gulp/webpack), żeby wywalały np. jenkinsa jeśli coś się nie kompiluje, żeby przypadkiem nie wrzucić czegoś co sie wywali na produkcji ?

Tak, nie jest to rocket science.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1